Forma-1

Neki kéne megmentenie a Forma-1-ben szenvedő McLarent

Andreas Seidl lett a Forma-1-es McLaren új csapatfőnöke. A 43 éves német legutóbb a Porsche hosszú távú versenyzéssel kapcsolatos programjáért volt felelős, de 2006 és 2009 között dolgozott a Forma-1-ben is, akkor a BMW-Sauber csapat teszt- és versenyprogramját vezette.

Az évek óta szenvedő McLarennél Zak Brown a vezérigazgató, ő viszont nem vesz részt a Forma-1-es csapat mindennapjaiban, mivel ő az összes versenysorozatért felel. Úgyhogy az F1-es munka felügyelete lesz majd Seidl feladata, ő jelent majd Brownnak.

A McLarennél elég nagy változások voltak és vannak mostanság. Július óta Seidl a negyedik új ember a vezetésben, korábban visszatért Pat Fry, ő a mérnöki részleg igazgatója, James Key a technikai igazgató, Gil De Ferran pedig az IndyCarból érkezik, ő viszi a versenyigazgatói posztot. Nem mellesleg a csapat szakított a Hondával, 2019-ben már Renault-motorral állnak rajthoz, ettől is látványos javulást remélnek.

A McLaren F1-es autóit idén a spanyol Carlos Sainz Jr. és az újonc brit Lando Norris vezeti majd. Az F1-es vb-sorozat március 17-én kezdődik Melbourne-ben.

Nyitókép: Ker Robertson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik