Forma-1

Ettől a videótól akkor is meghatódik, ha nem volt Schumacher-rajongó

50 éves lett csütörtökön Michael Schumacher, a Forma-1 történetének egyik legnagyobb alakja, aki hétszer volt világbajnok. Hét világbajnoki címe mellett számos rekord birtokosa is: a Forma-1 történetében ő szerezte a legtöbb futamgyőzelmet (91), ő nyert a legtöbbször egy szezon alatt, övé a legtöbb versenyben futott leggyorsabb kör.

A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott. A Forma-1-ben eltöltött 19 szezonja alatt, 155 dobogós helyezést, 77 leggyorsabb kört és 68 pole pozíciót szerzett. A Ferrarinál is rekordokat tart: 181 versenyen 72 győzelem, 116 dobogós helyezés, 53 leggyorsabb kör.

2012 őszén vonult vissza, majd 2013 decemberében síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelnél, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni.

Kiderült, miért volt borzasztó peches Schumacher a síbaleseténél
Egyszerre volt peches és szerencsés, de felelőtlen is, mert nem a kijelölt pályán síelt.

Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról nem sokat tudni, egy nappal a születésnapja előtt a család kiadott egy közleményt, amiben az állt, hogy Schumacher a legjobb kezekben van, és minden emberileg lehetségeset megteszünk azért, hogy támogassuk őt.

Michael Schumacher állapotára is utalt családja egy közleménnyel
Csütörtökön, azaz január 3-án ünnepli 50. születésnapját Michael Schumacher. Az évforduló kapcsán tett bejelentést családja.

Természetesen a Forma-1 világa is megemlékezett Schumi születésnapjáról, korábbi csapattársai és ellenfelei azt a feladatot kapták, hogy írják le egyetlen szóval a német legendát. A videót itt nézheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik