Forma-1

Michael Schumacher állapotára is utalt családja egy közleménnyel

Csütörtökön, azaz január 3-án ünnepli 50. születésnapját Michael Schumacher, aki alig több, mint öt évvel ezelőtt, 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben elesett, a feje egy sziklának csapódott és kómába esett.

Családja szerdán, a kerek évforduló előtt egy nappal facebookon adott ki közleményt, amely némi bepillantás enged Schumacher valós állapotára.

Bejelentették, az évfordulóra létrehoztak egy okostelefon-alkalmazást, amely célja, hogy a kölni magánygyűjtemény emlékeit nyilvánossá tegyék, amivel szeretnék még közelebb vinni a rajongókhoz a versenyző pályafutását, a fókuszt e kerek évforduló apropóján újra a győzelmeire, a rekordjaira irányítani.

A közlemény megjegyzi, hogy továbbra is szeretnék Schumacher állapotát magánügyként kezelni, de egy fél mondatos utalással azért betekintést engednek a valóságba:

a legjobb kezekben van, és minden emberileg lehetségeset megteszünk azért, hogy támogassuk őt.

Schumacher balesete és az elmúlt öt éve:

Balesete után hétszeres Forma-1-es világbajnok sokáig élet és halál között lebegett, egymásnak ellentmondásos hírek láttak napvilágot az állapotáról. Több volt a találgatás, mint a tény. Az idő előrehaladtával még kevesebb információt közölt a család az Schumacherről. Sajtóértesülések szerint négy hónappal a balesete után, 2014. április elején pillanatokra magához tért Schumacher.

Június 16-án pedig érkezett a hír, amit mindenki annyira várt: felébredt Schumacher! Szűk egy hónappal később ellopták az aktáját, a gyanúsított pedig megölte magát a börtönben.

2014. szeptemberében hazaengedték Schumachert, akinek ekkorra már napi ötmillió forintba került az ellátása. November végén Philippe Streiff, korábbi forma-1-es pilóta azt állította, Schumacher kerekesszékben ül, memória- és beszédzavarral küzd.

A család azóta semmilyen érdemleges információval nem szolgált. Ügynöke, Sabine Kehm állítása szerint azért nem, mert a pilóta mindig is gondosan ügyelt arra, hogy a magánéletébe ne vonja be a nyilvánosságot, és a balesete előtt is azt mondta neki, szeretne eltűnni. Azóta is ehhez tartják magukat.

Fotó: Getty Images Hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik