Forma-1

Meg is van Alonso helyettese a McLarennél

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az tűnt a legvalószínűbb forgatókönyvnek a 2019-es Forma-1-es szezonra nézve, hogy az idény végén visszavonuló Fernando Alonso helyére Carlos Sainz Jr. kerül majd. Alonso a héten jelentette be, hogy az F1-ben jövőre már nem versenyez, így a McLaren csapatának új pilóta után kellett néznie. Könnyű volt kivételesen megfelelő jelöltet találni, hiszen Daniel Ricciardo érkezésével Sainz helye eltűnt a Renault-nál.

McLaren-szurkoló vagyok, amióta az eszemet tudom. Ez egy nagyszerű név a sportban, hihetetlen múlttal. Akik az évek során ebben a csapatban versenyeztek, a Forma-1 hősei közé tartoznak. Természetesen Fernando az egyik, így különös érzés, hogy én foglalhatom el a helyét

– mutatkozott be hivatalos sajtótájékoztatón a spanyol pilóta, aki nem tudni hány évre írt alá.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója úgy fogalmazott, már régóta szemmel tartották Sainzot, akit a fiatal generáció egyik legtehetségesebb versenyzőjének tartanak.

Sainz 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben. Legjobb idénye a tavalyi volt, amikor 16 futamot az olasz, négyet pedig a francia istálló színeiben teljesített, és az év végén kilencedik helyen zárta a pontversenyt. Csapattársa a McLarennél a belga Stoffel Vandoorne vagy a brit Lando Norris lesz jövőre.

Nyitókép: Dan Istitene/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik