Forma-1

Fernando Alonso ismét az Indy 500-on bizonyítana

Fernando Alonso anuár 27-28-án a daytonai 24 órás versenyen indul majd Phil Hanson és Lando Norris csapattársaként. Már a helyszínen edz a spanyol pilóta és nem titok az sem, hogy 2017-hez hasonlóan szeretné megnyerni az Indy 500-at is valamikor a jövőben. Az elsőbbséget természetesen a Forma-1 élvezi még.

Természetesen mindenekelőtt a Forma-1 a legfontosabb számomra, a célom pedig az, hogy harmadszor is megnyerjem a világbajnoki címet. Meggyőződésem, hogy idén igazán jó esélyeink lesznek arra, hogy csapatként bizonyítsunk és a Renault erőforrásaival ismét az élmezőnyben leszünk.

– nyilatkozta a McLaren versenyzője.

A 2005-ös és 2006-os idény bajnoka azért hosszú távon is tervezi már pályafutása alakulását. Mint elmondta, szeretne sokáig autóversenyzéssel keresni a kenyerét, de még próbálgatja, mi fekszik neki igazán.

Vannak olyan tervek, melyek szerint részt veszek néhány klasszikusnak számító eseményen, melyek nem ütköznek a Forma-1-es naptárral. Ez, a daytonai verseny az első lépés a hosszú távú autóversenyzésben. Remélem tetszik majd, mivel a Le Mans-i 24 órás, illetve a ’hármas konora’ a célom. Remélhetőleg jövőre ismét tervben lehet az Indy 500

Spanyolországban már kipróbálta a United Autosports autóját, a Ligier JSP217-t. Szombaton már három mért köe is volt, de legjobb eredménye (1:39.664) messze elmaradt a csapattárs Norris 1:38.170-es idejétől. Összességében a hatodik Unitedes időt autózta a spanyolt.

 

Fotó: Alberto Brevers González / CrowdSpark

Ajánlott videó

Olvasói sztorik