Forma-1

Ügynöke elmondta, miért titkolják el Schumacher állapotát

December 29-én volt négy éve, hogy Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka síbalesetet szenvedett, és két életmentő műtéten is átesett. Schumacher állapotáról évek óta nagyon kevés dolgot tudunk, ismerősök által elejtett szavakból, mondatokból próbálja a média és a rajongótábor összerakni, hol is tart a németek kedvence a felépülési folyamatban.

Schumacher mindig is gondosan ügyelt arra, hogy a magánéletébe ne vonja be a nyilvánosságot, és az ügynöke, Sabine Kehm most azt nyilatkozta, a pilóta a balesete előtt azt mondta neki, szeretne eltűnni.

“Ezért nem mondok most semmit róla”

– nyilatkozta Kehm.

Az Express nevű angol lap Schumacher esete kapcsán egy német neurológiai intézet professzorát, Mark Overmant kérdezte, aki kifejtette, hogy egy svédországi tanulmány szerint a vegetatív állapotban lévő betegek 30-40 százaléka négy éven belül visszanyerte a tudatát.

Ami nem jelent egyet a teljes felépüléssel, de ezek a páciensek nyomon tudták követni a körülöttük lezajló történéseket, például azt, ahogy a gyerekeik vagy unokáik felnőnek.

Schumacher szerdán lett 49 éves, és lánya, Gina az Instagramon köszöntötte fel édesapját. “Boldog születésnapot a legjobb apának, szeretünk” – írta Gina, aki a keepfighting, vagyis a harcolj tovább hashtaget is belevonta az üzenetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik