Forma-1

Ezt is megértük, a Mercedes csapatfőnöke dicsérte a Ferrarit

A Ferrari komoly együttműködési megállapodást kötött a Sauberrel a 2017-es szezont követően. Ennek értelmében az olasz gyár aktuális évi motortechnikával és fejlesztésekkel látja el a svájci istállót, cserébe viszont a csapat bizonyos döntéseket átenged a Ferrarinak. Az eredmény pedig már most látszik: a Ferrari-nevelés Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi is a Saubernél tölti a 2018-as évet, igaz utóbbi csak tartalékként.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke erről nyilatkozott elismerően az ESPN-nek, sőt elárulta, ők is kacérkodnak egy B csapaton.

Okos húzás volt a Ferraritól, ez a “szövetség” veszélyes lehet még a számunkra. Mi is megfontoljuk a B csapat lehetőségét. Nehéz kérdés, mert nem akarjuk, hogy felesleges zavart okozzon a csapatunknál, hogy egy másik istállóval dolgozunk együtt. Zajlanak az egyeztetések, még semmi sem dőlt el.

– idézik a Mercedes csapatfőnökét.

Olyan sok választási lehetősége nincs egyébként Wolfféknak, mivel két nem gyári Mercedes-motoros csapat van: A Force India és a Williams. Érdemes megjegyezni azt is, hogy azért egy “fiókcsapat” ötlete nem az olasz istálló érdeme, a Red Bull Racingnek jó tíz éve a Toro Rosso a B csapata.

Fotó: AFP / Andrej Isakovic

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik