Forma-1

Négy éve aggódunk Michael Schumacherért

michael schumacher (Array)
michael schumacher (Array)

Négy évvel ezelőtt ezen a napon szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher, a hétszeres Formula–1-es világbajnok. A legendás pilóta 2013. december 29-én egy családi síelés alkalmával letért a pályáról, elesett és beütötte a fejét egy sziklába. Mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol még aznap este, majd másnap is életmentő műtéteten esett át.

Csaknem egy teljes hónapig mesterséges kómában tartották, 2014. január 30-án indították meg a mesterséges kómában tartott férfi lassú ébresztését. Április elején kezdte az ébredés jeleit mutatni, majd júniusban Lausanne-ban kezdte el a rehabilitációját. Szeptemberben hazatért a Genfi-tó melletti otthonába, ahol azóta is teljes orvosi ellátást kap. A család azóta nem közöl további tájékoztatást az állapotáról.

Azóta csak találgatni tudunk az ismerősök, versenyzők, barátok itt-ott elejtett mondataira hagyatkozva. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke legutóbb azt mondta, barátja továbbra is harcol, ettől függetlenül sajnos nem sok jóra számíthatnak Schumacher rajongói.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik