Forma-1

Csapatot válthat a Red Bull pilótája

A Red Bull ausztrál pilótájának, Daniel Ricciardónak 2018 végéig van élő szerződése a csapattal és egyáltalán nem biztos, hogy meghosszabbítja majd az idén összetettben ötödik helyen végző versenyző. A dilemma lényege ugyanis, hogy a Ferrarinál és a Mercedesnél sem kizárt, hogy egy év múlva felszabaduljon egy hely.

A 28 esztendős pilótát sokan a mezőny egyik legjobbjának tartják, így nem csoda, hogy azt tartja szem előtt, melyik csapatnál lehet esélye világbajnoki címért versenyeznie? Állítása szerint nem a pénz a legfontosabb kérdés ugyanis – abból biztosan több jutna az olasz és a német istállónál is – hanem az, hogy melyik csapat autója biztosítja számára a versenyképességet?

Nem sietek, nem tűztem ki határidőt, mert sok forog kockán. Nagy döntés előtt állok, ki kell használnom a rendelkezésre álló időt. Sokáig tervezem ebben a sportban, de ha aláírok három évre, az nagy idő. Nagy döntés előtt állok, a pályafutásom legnagyobb döntése előtt

– írja Ricciardo a Red Bull honlapján.

Az ausztrál aggodalmai egyébként teljesen jogosak, a csapatnál minden évben egyszer sikerült csak megnyernie valamelyik nagydíjat 2014 óta. Ezek után nem csoda, hogy szeretné többször átélni ezt az örömöt. Minden esetre a komoly döntés sem rontott a pilóta híresen jó humorán:

Ilyesmi még sohasem történt velem, most felnőttként kell viselkednem. Jó érzés lesz megvetni a lábam és komoly döntést hozni, sőt még felnőttként is viselkedni! Ez a fejlődésem része, legalábbis azt mondják…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik