Forma-1

Két buli közt világbajnok lett Lewis Hamilton

Lewis Hamilton teljesítménye visszaesett a Forma-1-ben, ennek pedig nagyon egyszerű oka van: túl sokat bulizott. Ezt a Mercedes pilótája is elismerte, különösen azután vetette bele magát az éjszakába 32 éves versenyző, hogy megnyerte a világbajnoki címet a mexikói futam után.

Valami megváltozik, amikor már megnyerted a bajnokságot, össze sem hasonlítható az idény első versenyével. Egy héttel a világbajnoki cím megnyerése után rengeteget buliztam – de ezt csinálod, ha vb-címet nyersz. Még így is egész jól vezettem, de nem mondanám, hogy száz százalékot nyújtottam Mexikó után. Kevesebbet aludtam és kevesebb energiám is volt az elmúlt hetekben

– idézi a Mercedes versenyzőjét a Mirror.

Hamiltonnak 2018 végéig szól jelenlegi szerződése a Mercedesszel és egy ehhez hasonló nyilatkozat aligha sarkallja arra az istállót, hogy új kontraktussal álljanak elő. Talán éppen emiatt, a brit pilóta megnyugtatott mindenkit: az új szezonban éles lesz újra.

Megpróbáltam ugyanúgy hozzáállni a versenyekhez, mint eddig, de ha nem készülsz ugyanúgy, az a végeredményen is meglátszik. Nem aggódom azonban, jövőre az idei szezon első felének teljesítményét hozom majd

Hamilton az idény utolsó versenyén második helyen végzett, a világbajnoki trófeáját azonban pénteken kapja majd meg, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) párizsi díjátadó ünnepségén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik