Forma-1

Massa visszatér Spában

A Magyar Nagydíjon lebetegedő Forma-1-es pilóta is rajthoz állhat a hétvégén Belgiumban.

A 36 éves brazil pilóta július végén a Magyar Nagydíjon a pénteki szabadedzések után rossz közérzetre és szédülésre panaszkodott, így előbb a helyi orvosi központban, majd a Honvéd kórházban kivizsgálták. Ezt követően ugyan még teljesítette a szombat délelőtti harmadik szabadedzést, ám az újra jelentkező tünetek miatt úgy döntött, nem vállalja a hétvége további részét. Helyette Paul Di Resta indult az időmérőn és a futamon is, kapott is egy csípős beszólást.

A nemzetközi szövetség orvosi stábja csütörtökön elvégezte Felipe Massán a betegség vagy sérülés után kötelezően előírt vizsgálatokat, majd engedélyezte, hogy autóba üljön.

Büntetik a hazai versenyzőt

Stoffel Vandoorne, a McLaren pilótája 35 rajthelyes büntetést kapott a hétvégére, így mindenképp az utolsó pozícióból vagy a boxutcából vág neki a 44 körös viadalnak. A belga versenyző azért kapott büntetést a számára hazai nagydíj előtt, mert az autójában a motor több alkatrészét is kicseréltek új fejlesztésű elemekre. Vandoorne az első belga F1-es pilóta lesz Spa-Francorchampsban azt követően, hogy Jerome d’Ambrosio 2011-ben rajthoz állt a több mint hét kilométeres aszfaltcsíkon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik