Forma-1

Vettel nyilvánosan is bocsánatot kért Hamiltontól

Sebastian Vettelnek hétfőn jelenése volt Párizsban, a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), meghallgatáson kellett részt vennie a Forma-1 Azeri Nagydíján történtek miatt. Ahogyan arról beszámoltunk, a szervezet végül nem büntette meg a Ferrari német versenyzőjét, aki a döntés után nyilvánosan kért bocsánatot Lewis Hamiltontól és az FIA-tól.

Hadd magyarázzam el a bakui incidenst: az újrakezdés utáni felvezető körön Lewis meglepett, én pedig az autója hátuljának hajtottam. Utólag azt gondolom, semmi rossz szándék nem vezérelte. A pillanat hevében túlreagáltam a dolgot, úgyhogy szeretnék bocsánatot kérni Lewistól és mindenkitől, aki nézte a futamot. Nem mutattam jó példát. Sosem akartam Lewist veszélyes helyzetbe hozni, mégis ezt tettem. És szeretnék elnézést kérni az FIA-tól is, elfogadom és tiszteletben tartom a döntéseket, amiket hoztak most Párizsban, illetve ahogyan a versenybírák döntöttek Bakuban. Imádom ezt a sportot, úgy szeretném képviselni, hogy az példa legyen a jövő generációjának

írta közleményében a négyszeres világbajnok, aki egyébként pont a döntés napján lett 30 éves, úgyhogy jó kis születésnapi ajándékot kapott az FIA-tól.

Schumacher az utódjának szánta, minden idők legnagyobbja lehet
Michael Schumacher felfedezte saját utódját, Vettel pedig élt a bizalommal: négyszeres világbajnokként ered mestere után. Ha a Ferrarival nyer, akár még el is kaphatja. Portré a 30. születésnapját ünneplő Sebastian Vettelről.

A történet előzménye, hogy volt egy koccanás Vettel és az akkor a versenyben vezető Lewis Hamilton között az Azeri Nagydíjon, a két versenyző hevesen mutogatott egymásnak, közben a német brit riválisa mellé hajtott és oldalról belement. Vettel ezért már a verseny alatt kapott egy boxban letöltendő 10 másodperces büntetést, ám olyan kaotikus volt a bakui futam, hogy még így is riválisa előtt végzett, a negyedik lett, Hamilton pedig az ötödik.

Az incidens:

A futam után szóban is ment az adok-kapok a két pilóta között, Hamilton szerint Vettel szégyent hozott magára, míg a német azzal indokolt, riválisa direkt lassított be előtte a kelleténél jobban. Ami a hivatalos részét illeti ennek a balhénak, az a hétfői döntéssel és Vettel bocsánatkéréssel vége.

Hétvégén viszont Osztrák Nagydíj lesz, a Red Bull Ringen folytatódhat a parázs csata kettejük közt.

Fotó: Europress/DPPI/Florent Gooden

Ajánlott videó

Olvasói sztorik