Forma-1

Döntött Vettel ügyében a FIA

Sebastian Vettel (Array)
Sebastian Vettel (Array)

A nemzetközi szövetség (FIA) nem bünteti meg Sebastian Vettelt az ütközés miatt, amely közte és Lewis Hamilton között történt a június 25-i Formula-1-es Azeri Nagydíjon.

A verseny 19. körében, miután távozott a Safety Car mögött, Lewis Hamilton egy kanyarból kifelé nem gyorsított ki, sőt, a telemetriai adatok szerint levette a gázról a lábát, mert 3 km/órát lassult a sebessége. A mögötte haladó Sebastian Vettel, ahogy ilyen esetben százból százszor gyorsított, majd hátulról koccant az ellenfelével.

Ettől fölment a pumpa a német pilótában és oldalról nekinyomta a jobb első kerekét Hamilton bal elsőjének, megkoronázva a manővert egy kis mutogatással.

Az eset után bocsánatot kért Vettel, ez pedig sokat nyomott a latban a FIA döntésében, miként az is, hogy a német versenyző szabadidejében fiatal versenyzők oktatásában vesz majd részt.

Jean Todt, a FIA elnöke finoman megjegyezte, hogy ha ismét előfordul ehhez hasonló kihágás, akkor egyből az International Tribunalhoz (Nemzetközi Döntőbíróság) utalja az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik