Forma-1

Forma-1: Zika-riadó a szingapúri futamon

A Zika-vírusról legtöbbször a riói olimpia kapcsán lehetett hallani, több sportoló is a kór miatt maradt távol az ötkarikás játékoktól. A szúnyogcsípések útján terjedő vírus főként a terhes nőkre is magzatjaikra veszélyes, súlyos újszülött kori rendellenességet okozhat.

A Zika-vírus az elmúlt két hétben elérte Szingapúrt is, már mintegy 300 fertőzött személyt regisztráltak. A hétvégén pedig a Forma-1 látogat a pénzügyi metropoliszba, a résztvevőket már figyelmeztették a veszélyre – írja Bild.

A német lap információi szerint a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari 200 speciális testre simuló hosszú ujjú felsőt vásárolt, amely tökéletesen elfedi az alkarokat, megóvva ezáltal a szúnyogcsípésektől. A felsők viselése viszont roppant kényelmetlen lesz, mivel az ázsiai országban 30 Celsius-fok van, a páratartalom pedig eléri a 80 százalékot.

Szingapúrban pénteken két szabadedzést rendeznek, magyar idő szerint 12, valamint 15.30 órától. Szombaton déltől rendezik a harmadik gyakorlást, míg az időmérő 15 órától. A vasárnapi futam délután kettőkor rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik