Forma-1

Még mindig kétséges, hogy Alonso rajthoz állhat-e Kínában

A szezonnyitó ausztrál futamon szenvedett hatalmas balesetet a spanyol, azóta sem ült Forma-1-es autóban.

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso elismerte, még mindig nem derült ki pályára léphet-e a hétvégi kínai nagydíjon.

A spanyol bordatörést szenvedett és légmell alakult ki nála, amivel nyilvánvaló, hogy nem ülhet versenygépébe.

Egy bordám eltörött, fájdalmaim vannak, nehezen tudok aludni. A vasárnapi bukás után a térdfájdalmamon kívül még semmi bajom nem volt, az orvosok megengedték, hogy elhagytam a pályát. Hétfőn már mindenem fájt és mivel a fájdalmaim Spanyolországban sem enyhültek, sőt, kértem egy teljes kivizsgálást. Kimutatták, hogy levegő szorult a tüdőm és a mellkasom közé. A hétfői kontrollra a légmell felszívódott, de újabb bordatöréseket állapítottak meg. Már az sem biztos, hogy ott leszek Kínában. 8-10 nap múlva kell megismételt vizsgálatra jelentkeznem.

– nyilatkozta akkor.

Legközelebb csütörtökön fogják tüzetesen átvizsgálni a McLaren versenyzőjét, vélhetően még aznap kiderül, rajthoz állhat-e.

#shanghai #training #ready

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által közzétett videó, 2016. Ápr 12., 08:44 PDT

Bár Alonso az Instagram feltöltött videók alapján már jól van, hisz normál edzésprogramot is végezhet, ez az orvosait nem biztos, hogy meghatja.

Két hete, Bahreinben a belga Stoffel Vandoorne ült Alonso autójába és a vártnál jobban teljesített, hisz megkaparintotta az egy pontot érő 10. pozíciót.

DailyMail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik