Forma-1

Forma-1: a Ferrari hadat üzent

ferrari(210x140)(1).jpg (ferrari, )
ferrari(210x140)(1).jpg (ferrari, )
Mindezt a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne jelentette ki a monzai Olasz Nagydíj után. Mi ennek csak örülnénk, mert nem lesznek ennyire lefutottak a futamok.

A Ferrari egyre közelebb kerül a Mercedeshez. Ez a vasárnapi Olasz Nagydíj, de különösen annak szombati időmérője után egyre nyilvánvalóbbá válik.

„Ha ez így megy tovább, talán kicsit felbosszanthatjuk még a Mercedest” – állapította meg a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is boldogan. Hogy mire gondolt a “presidente”? Úgy hírlik, Monzában már a három módosító pont felhasználásával továbbfejlesztett motorjukat használták és bár Lewis Hamilton 25 másodperccel verte  Sebastian Vettelt, ettől még az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, hiszen a négyszeres világbajnok, ha az angollal nem is, de Nico Rosberggel sikeresen vívta meg a csatát.

A futam után kiderült, a Mercedes kettejük második helyért folytatott csatájának köszönhetően köszönhette idei első kiesését. Toto Wolff elárulta, annyira meg akarták előzni a Ferrarit, hogy a hajrában feltekerték Rosberg motorját, amely ezt már nem bírta és két körrel a leintés előtt leállt.

A Ferrari pedig próbál továbbra is nyomást helyezni ellenfelére.„Találkoztam Totótval és Niki Laudával. Megsúgtam nekik, hogy mindent megteszünk azért, hogy elrontsuk a bulijukat” – szólt az immár nyílt hadüzenet Marchionne elnök szájából.

A Ferrari folyamatban lévő motorfejlesztései, ha idén nem is, de jövőre mindenképpen meghozhatják a várt eredményt. „A lehetőségeink ebben az évben még korlátozottak, mivel az előírások miatt nem változtathatjuk meg alapvetően a motor tervezését. 2016-ra azonban ez már nem lesz probléma. Egy ideje már dolgozunk a jövő évi motoron. 2016-ban egy teljesen újratervezett erőforrással és autóval vágunk neki a világbajnokságnak és a Ferrari valódi kihívó lesz fogalmazott optimistán a maranellóiak elnöke.

Persze eközben a Mercedes sem alszik… Kérdés, sikerül a motorok terén egyértelmű lépéselőnyét megtartania, vagy végre, valahára kiegyensúlyozottabb lesz a Forma-1?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik