Forma-1

Red Bull: Vettellel ez nem szerelmi történet

vettel (sebastian vettel, red bull, forma-1, )
vettel (sebastian vettel, red bull, forma-1, )

A négyszeres világbajnok Japánban jelentette be, hogy 15 év együttélés után elhagyja alakulatát. A Red Bull tanácsadója Dr. Helmut Marko már tudja, a Ferrari a befutó.

Bár sokan tudni vélik, és a sajtó is pedzegeti, de hivatalosan a német klasszis még nem nyilatkozott arról, hol folytatja pályafutását. A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner ugyan utalt rá, hogy a Ferrari lehet a befutó, de ez még csak feltételes mód volt. Most ellenben Dr. Helmut Marko, az RB tanácsadóa és junior programjának vezetője nem máshol, mint a Forma-1 hivatalos honlapján, a formula1.com-nak adott nyilatkozatában mondta ki először, hogy igen, minden bizonnyel Vettel a Ferrari pilótája lesz 2015-től.

“A nyári szünet után éreztem, hogy valami készülőben van. Sebastian menni akar, miközben Fernando Alonso egyre távoldott csapatától, így kezdett egyre biztosabbá válni, hogy Sebastian el fogja hagyni az istállót” – jelentette ki Helmut Marko

“A Ferrari még mindig nagy név a Forma-1-ben. Egy mítosz, ahova pályafutása során minden pilóta vágyik, persze ez sokaknak csak illúzió marad. Sebastian négyszeres világbajnok, megengedheti magának, hogy beteljesüljön ez az álom. Számára ez a tökéletes időpont a váltásra, a Ferrari gödörben van, és ilyenkor te szabhatod meg a feltételeket” – adott bepillantást a dolgok hátterébe a sportvezető.

“Beszélgettünk és megkértem, hogy őszintén mondja el nekem, ő pedig megtette. Ami várható volt, ekkor ténnyé vált számomra. Igazából, nem döbbentem le a bejelentésén. Ez nem egy szerelmi történet, itt munkakapcsolatról van szó, és ha valaki úgy gondolja, hogy máshol sikeresebb lehet, akkor dönt és megy. A hangulat azóta sem rossz köztünk, de a következő szezonban már mindent megteszünk azért, hogy legyőzzük őt!” – hozta nyilvánosságra a sokak által pedzegetett jövőképet Helmut Marko.

A Red Bullnál 2015-től Daniel Ricciardo veszi át az első számú versenyző szerepét, míg Sebastian Vettel ülését Danyiil Kvjat veszi át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik