Forma-1

A Marussia tagadja a vádakat

Jules Bianchi istállója a FIA-nak átadott telemetrikus adatokkal és a rádiós kommunikáció teljes hangfelvételével bizonyítja, minden őket érő vád alaptalan.

Kedden számos internetes és print sajtótermék beszámolt arról, hogy elképzelhető, a Marussia istáló hibázott a legnagyobbat pilótája, Jules Bianchi sajnálatos baleseténél. A Marussia szerda reggel azonnal egy, a honlapjára feltett közleményben reagált a vádakra szerda reggel 

„A Marussia döbbenten és dühösen áll az állítások előtt. Elkeserítő, hogy miközben pilótánk kritikus állapotban fekszik a kórházban, és nekünk elsősorban Jules-t és a családját kellene támogatnunk, a balesettel kapcsolatos pontatlanságokra és pletykákra kell reagálnunk. Ezek az állítások teljességgel hamisak és alaptalanok. Ami Jules sebességét illeti a kettős sárga zászló idején: megdönthetetlen, amit csapat által a FIA-nak megadott telemetrikus adatok támasztanak alá, megerősíti – és ezt a FIA versenyigazgatója elismerte – Jules lassított. Az pedig, hogy gyorsabb haladásra biztattuk volna szintén hamis. A csapat és Jules között lezajlott rádiós kommunikáció teljes hanganyagát és annak írásos változatát szintén eljuttattuk a FIA-nak. Ez bizonyítja, hogy az ominózus szakaszon egyszer sem biztattuk gyorsabb tempóra a pilótánkat”  – áll a közleményben.

Mint ismert, a Marussia csapat 25 éves versenyzője a Japán Nagydíj hajrájában egy másik autót mentő darunak ütközött, kórházba szállították és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, kiderült, súlyos agysérülése van.

Bianchi a jokkaicsi Mie kórházban fekszik, állapota kritikus, de stabil, a baleset körülményeit pedig vizsgálják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik