Forma-1

Schumacher nyolc éve, Kínában nyert utoljára futamot

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher 2006-os első visszavonulása előtt Kínában lett utoljára futamgyőztes.

A német pilóta december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, azóta kómában feküdt a grenoble-i kórházban, ám az utóbbi napokban pozitív hírek láttak napvilágot az állapotáról, ugyanis nemrég látható javulás állt be.

A hétszeres világbajnok karrierje során kétszer vonult vissza, hiszen előbb 2006-ban akasztotta szögre a sisakot, legutóbb pedig a 2012-es szezon végeztével.

Fotó: Europress Fotóügynökség

2006-ban Schumachernek lehetősége lett volna arra, hogy nyolcadik vb-elsőségét is begyűjtse, ám Fernando Alonsóval nagy csatát vívott egész évben.

Az októberi Kínai Nagydíjon Schumacher megszerezte utolsó futamgyőzelmét, ezzel pedig pontszámban beérte a spanyolt, ám mivel több futamgyőzelmve volt Schuminak, ő állt az élre.

Az utolsó előtti futamon, Japánban Schumacher az első helyről állt ki motorhiba miatt, így Alonso megnyerte a nagydíjat, Brazíliában pedig a spanyol a második helyen ért célba, így végül 13 ponttal megnyerte világbajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik