Forma-1

Hülkenberg beférne a Lotusba

nico hülkenberg (nico hülkenberg, sauber, )
nico hülkenberg (nico hülkenberg, sauber, )

A Lotus csapatfőnöke azt mondja, hogy Kimi Räikkönen 2014-es pótlásánál nem lesz döntő szempont az utód mérete, azaz Nico Hülkenberg nagyon is esélyes.

A Forma-1-ben az elmúlt héten sok szó esett a versenyzők termetéről, testsúlyáról, ugyanis a 2014-ben érkező V6-os turbós hibrid erőforrások a tervezettnél nehezebbek lehetnek, az autók súlyhatárára vonatkozó szabály így hátrányba hozhatja a magasabb, nehezebb pilótákat.

A jövő évi helyzet egyik potenciális “áldozata” Nico Hülkenberg lehet, aki képességeit már sokszor bizonyította, egyértelműen készen áll rá, hogy élmenő csapatnál vezessen, de magas és “nehéz”.

A 26 éves német elsősorban a Lotusnál Kimi Räikkönen távozása miatt üresen maradó helyre pályázik, bár a McLarent, a Force Indiát is emlegetik vele kapcsolatban, sőt talán a Saubernél való maradása sem kizárt. Csak ne lenne akkora…

184 cm magas és 74 kg-os Hülkenberg számára megnyugtató lehet, hogy a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier azt mondja, ők nem a mérettel foglalkoznak, ez nem lesz szempont a döntésnél.

“Tudjuk róla, hogy mire képes, ezért is mondtam ki egyértelműen, hogy ő az egyik jelöltünk a jövő évre” – állította.

“Sokkal jobban érdekel minket a potenciális versenyzőnk tehetsége, mint pár kiló. Bízunk a fejlesztői gárdánkban, szerintünk képesek lesznek olyan autót készíteni 2014-re, amely bármelyik kiszemelt pilóta kezei között versenyképes lehet.”

“Természetesen nálunk is számít a testsúly, de pár kiló esetén simán kockáztatunk egy gyors és tehetséges versenyzővel, mint hogy kihagyjuk. Szerintem (Hülkenberg) nem túlsúlyos. A határon van, de nem túlsúlyos.”

A paddockban sokan csodálkoznak, hogy Hülkenbergnek miért nincs még szerződése valamelyik (él)csapatnál, de menedzsere, Werner Heinz mindenkit megnyugtatott, ügyfele biztosan nem pottyan ki az F1-ből 2014-re: “Nos, jövő évre nem szabadult fel túl sok hely, de továbbra is tárgyalunk, és Nico biztosan a Forma-1-ben lesz a jövő évben is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik