Forma-1

Raikkönen: Nem értem, miért siránkoznak a többiek

Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )
Kimi Raikkönen (kimi raikkönen, )

A Lotus finn versenyzője elégedett az idei abroncsokkal és nyerni megy Bahreinbe.

Kimi Raikkönen tavaly a Baherini Nagydíjon szerezte első lotusos dobogóját, hajszál híján nyert is a szahíri versenyen. Idén megnyerte a szezonnyitót, majd a múlt  hétvégén második lett Sanghajban. A mostani versenyhétvége előtt így tekintett vissza 2012-re.

“Tavaly jó versenyünk volt a csapattal. Akkor szereztem az első enstone-i dobogómat, végig jól küzdöttünk. Az időmérőn kockáztattunk, nem jött be, így kimaradtam a top10-ből, de a futamon elég jól sikerült kezelni a gumikat, a győzelemért küzdhettem, ami jó.”


Fotó: AFP

A csapat futamelőzetesében a bahreini versenyhelyszínről így beszélt Raikkönen:

“A szahíri pályán eddig nem nyertem, de talán idén majd változtathatok ezen. A pálya tetszik, voltak már jó versenyem, de győzni még nem sikerült. Más, mint a többi pálya, érdekes ott kint lenni a homokban. Akármerre néz az ember, mindenütt a homokot látja, sőt még a paddockban is ott van. Az autót nem könnyű beállítani, mert a pálya felülete folyamatosan változik a hétvége során, néha pedig a szél is megzavarja a balanszot. Nehéz elkapni a tökéletes beállítást, viszont az esőtől nem nagyon kell tartani.”

A Jégember az egyre hangosabb gumipanaszokra is kitért. Ő nem lát problémát a Pirellikkel.

“Szerintem lehet ezekkel a gumikkal rendesen hajtani, persze nem tökéletes. Nem lehet mindig 100 százalékon menni. Szerintem az időmérőn nagyon jók, jó a tapadás, a futamon meg a pilóta dolga, hogy egy kicsit jobban figyeljen a gumikra. Nincs nagy különbség tavalyhoz képest – legalábbis nálunk -, szóval nem értem, miért siránkoznak a többiek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik