Forma-1

Villeneuve Vettelt kritizálja

jacques villeneuve (jacques villeneuve)
jacques villeneuve (jacques villeneuve)

A korábbi kanadai Forma-1-es világbajnok szerint súlyos következményei lehetnek Sebastian Vettel malajziai manőverének.

Ahogyan arról több alkalommal is írtunk, a Maláj Nagydíjon a csapatutasítás ellenére előzte meg csapattársát, Mark Webbert a Red Bull címvédő világbajnoka.

Sebastian Vettel megnyerte a futamot, de sok hívet vesztett, és minden bizonnyal a csapaton belül is feszültséget okozott lépésével. Igaz, azóta bocsánatot kért az istállótól, nyilvánosan. Webber nem kér a bocsánatkérésből, még az év végi távozásáról is szó van már.

Most egy korábbi kedvenc, Jacques Villeneuve is megszólalt az ügyben, párhuzamot vonva édesapja korábbi incidensével. 1982-ben, Imolában a Ferrarival versenyző Didier Pironi elvette a győzelmet Gilles Villeneuve-től. A következő futamon, Zolderben az időmérő edzésen halálos balesetet szenvedett a kanadai.

“Bocsánatot kérni nagyon egyszerű, de ez csak egy dolog. A lényeg az, hogy Vettel nyerte a versenyt, és ő kapta a több pontot, Mark nem részesül a dicsőségből. Nagyon rossz döntést hozott Vettel. A csapat adja a szerződést az embernek, ők adják a fizetést is, az ember meg azt teszi, amit ők mondanak, és amit ők helyénvalónak ítélnek. Ezt Sebastian megszegte” – így Villeneuve.

“Ellenszegülni a legrosszabb taktika. A legjobb példa erre édesapám és Didier Pironi esete. Csak nézzék meg, mit eredményezett a konfliktus. A következő futamon apámnak meg kellett dönteni csapattársa legjobb idejét, belekényszerült a hajszába. Vettel buta dolgot művelt, a negatív energiák egyik csapaton sem segítenek. Ha a közeljövőben Mark segítségére szorul, nem mehet biztosra abban, hogy meg is kapja azt” – mondta Jacques Villeneuve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik