Forma-1

Button: Harcra fel!

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

Jenson Button már lemondhat a világbajnoki címről szövögetett álmairól, a McLaren pilótája ugyanakkor még a szurkolók kedvében járna.

Mint ismert, Sebastian Vettel zsinórban négy futamot nyert meg a közelmúltban, így előnybe került a világbajnoki pontversenyben Fernando Alonsóval szemben. A hétvégén Abu-Dzabiban találkozik a mezőny, ahol a címvédő tovább növelheti előnyét. Világbajnok azonban a legkorábban csak Amerikában, az utolsó előtti futamon lehet.

Jenson Button, a McLaren versenyzője ugyanakkor beleköpne a német rivális levesébe. A brit abban bízik, hogy a wokingiak remekelni szoktak a Yas Marina versenypályán,a  legutóbbi két versenyen ugyanis mind a két McLaren a dobogón végzett. A 2009 óta megrendezésre kerülő versenyen Button az első évben is pódiumra állhatott, még a Brawn GP pilótájaként.

„Önbizalommal tekintek a hétvégi futam elé, mindig jól szoktam menni ezen a pályán. Ismét egy szoros versenyre van kilátás, mivel Indiában bebizonyosodott számomra, hogy csak apró különbségek vannak az élcsapatok közt, így nem is bocsátkoznék jóslatokba. A Red Bull az ezt megelőző versenyeken előnyt kovácsolt magának, de szerintem mi is ott leszünk az elején” – mondta Button, aki elsősorban abban bízik, hogy a szurkolóknak tetszeni fog a futam.

Nem véletlen, hogy a brit erre vágyik, ugyanis 141 pontjával a hatodik a pontversenyben, és már matematikai esélye sincs a vb-cím megszerzésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik