Forma-1

Lenyűgözte az elöljárókat az indiai F1-es pálya

A Forma-1 állandó versenyigazgatója tartott szemlét az október végén bemutatkozó indiai pályán, és mindennel tökéletesen meg volt elégedve.

A Nemzetközi Automobil Szövetség technikai főmegbízottja, egyben a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting eredetileg augusztus elején tartotta volna utolsó szemléjét az Indiai Nagydíj leendő helyszínén, de a látogatást végül egy hónappal elhalasztotta.

A nagydíj szervezői már akkor jelezték, hogy a haladékra nem volt szükség, jól állnak az építkezéssel, a Buddh pálya nem ismétli majd a tavaly Koreában bemutatott kapkodást, botrányközeli helyzetet. Úgy tűnik, nem füllentettek, Whiting nagyon elégedett volt az ötórás szemle végén.

“Charlie Whiting ma tett látogatást a Buddh pályán, hogy elvégezze a szemlét. Kijelentette, hogy a haladás kielégítő, a várakozásait is felülmúlta. Jelezte, hogy bízik az első Indiai Nagydíj sikerében” – közölte az indiai motorsportszövetség feje, Vicky Chandhok.


“Charlie a pálya teljes biztonsági infrastruktúráját felmérte. Csak annyi panasza volt, hogy marshallok posztjairól nem elég jó a rálátás, ezeket egy méterről másfél méteresre magasítjuk” –
tette hozzá.

A pálya részéről hangsúlyozták, hogy a Forma-1-es versenyek rendezéséhez szükséges 1. osztályú minősítő iratot az FIA egy héttel a verseny rendezése előtt adja ki csak számukra, de hozzátették, hogy ez a rutineljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik