Forma-1

Roncsderbi Monacóban – sajtóvisszhang

A külföldi lapokban a monacói káosszal, illetve Vettel kockáztatásával és szerencsés győzelmével foglalkoznak a legtöbbet.

A német kapok Vettel magasztalják az egekig, aki szerintük uralta a zűrös monacói futamot. Az olaszok és spanyolok inkább a német világbajnok mázlijáról és Alonso balszerencséjéről cikkeznek.

 

 

 

NÉMETORSZÁG

Bild:

“Roncsderbi Monacóban, de Vettel lazán győzött. A mi Vettelünk nem fantasztikus, nem bombasztikus, hanem egyszerűen sebastianisztikus!”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

“Monaco új királya izgalmas versenyen nyert először a miniállamban, pedig a Red Bull hibákat követett el, de Vettel végül hasznot húzott a káoszból. Vasárnap lovaggá ütötték őt, mert világbajnoki cím ide vagy oda, egy igazi hősnek legalább egyszer meg kell ráznia a monacói herceg kezét.”

Süddeutsche Zeitung:

“Monaco már sok futamot látott, rendkívülieket, izgalmasakat, látványosakat, és a 2011-esben benne volt minden. Nemcsak azért marad emlékezetes, mert Vettel idei hatodik nagydíján ötödször diadalmaskodott, vagy mert tíz éve első németként nyert a hercegségben. Lewis Hamilton, Vettel első számú üldözője már-már katasztrofális hétvégét zárt.”

SPANYOLORSZÁG

El País:

“Vettel a flúgos futamban is uralta a mezőnyt.”

El Mundo:

“A piros zászló Vettel segítségére sietett.”

Marca:

“Vettel oldalán a világbajnokok szerencséje. Fernando Alonso a hajrában támadni próbálta őt, erre félbeszakadt a verseny. A folytatás már kész bohózat volt.”

As:

“Vettel, Alonso és Button ragyogott Monte-Carlóban. A német minden idők egyik legjobb futamát nyerte meg.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport:

“Felejthetetlen finálé! És már megint Vettel… Alonso nagyszerű volt, a Ferrarit nem sok választotta el a győzelemtől. A Mercedes mély válságban, de Ross Brawn marad.”

Tuttosport:

“Alonso második, de micsoda GP volt! A 69. körben bekövetkezett baleset révén Vettel ölébe hullott a diadal.”

Corriere dello Sport:

“F1-show Monte-Carlóban, Alonso ráijesztett Vettelre.”

La Repubblica:

“A biztonsági autó döntötte el a futamot. Vettel jó volt, de szerencsés is. Peches Alonso.”

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro:

“Vettel a káoszherceg Monacóban.”

Liberation:

“Vettel nyert a monacói ruletten. A német ezzel belépett az F1 arisztokratái közé, akik megnyerték a hercegség hőn áhított nagydíját. A legfiatalabb világbajnok vén rókaként versenyzett, és a szerencse sem hagyta el.”

AUSZTRIA

Salzburger Nachrichten:

“A kikötő, a kaszinó és az alagút közti futam tele volt izgalmakkal, de a két sérült pilóta – mindketten megúszták komolyabb gond nélkül – és a féltucat baleset azért elgondolkodtató. Egy napon talán nem lehet majd hamar napirendre térni a monacói futam után, de ahhoz, hogy megkérdőjelezhető legyen a miniállam versenye, valami nagyobb bajnak kell történnie…”

Krone:

“A világbajnok rizikóra játszott Monte-Carlóban, és először nyert ott, így már 58 pontos előnnyel vezeti a vb-pontversenyt. Teljesítménye láttán még a Red Bull-főnököknek is elállt a szavuk.”

Kleine Zeitung:

“Vettel kerülőúton jutott el a hercegi páholyig. Először a Red Bull boxában uralkodott fejetlenség, aztán pedig a pályán.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik