Foci

A Fradi-tábor kedvencét nézte ki magának a Vidi?

A bajnokság őszi felében nehezen bírta a hármas terhelést MOL Vidi FC: az Európa Ligában kis híján a csoportjából is továbbjutott, a Magyar Kupában versenyben vannak, csakhogy közben a bajnokságban becsúszott pár gyengébb eredmény. A téli szünetre öt pont a hátránya a Ferencváros mögött, így a tavasszal folytatódó bajnokság 15 mérkőzése alatt kell ledolgozni a hátrányt. A fehérvári klub viszont komoly anyagi előnyre tett szert, az EL-menetelésnek hála cirka 4 milliárd forinttal gazdagodott és a jelek szerint nem is hezitál elkölteni.

Milliárdos lett a MOL Vidi FC
Az UEFA közzétette a BL-, EL-részvevő csapatok eddigi bevételeit. Szép, nagy összeget kanyarítottak ki a fehérváriak.

Kezdésnek a Vidi már kedden bejelentette; a magyar válogatott középpályása, Elek Ákos visszatér a Kajrat Almatiból, hogy a címvédő játékosa legyen. Persze nem ismeretlen terep számára Székesfehérvár: 2008 és 2012 között itt lett válogatott játékos.

Sosem titkoltam, még a DVTK csapatkapitányaként sem, hogy nagyon sokat jelent számomra a Vidi, hiszen itt lett belőlem gyerekből felnőtt, itt váltam élvonalbeli játékossá, válogatott labdarúgóvá. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehettem a klub első bajnokcsapatának, és arra is büszke vagyok, hogy a Vidi első gólját a BL-ben én szereztem.

– hangsúlyozta Elek.

Ezek után szerdán újabb érkezőkről ugyan nem számolt be a címvédő, ám két kulcsjátékos is hosszabbított a védelemből:

  • a magyar válogatott Fiola Attila, aki 2016 óta szerepel a csapatban,
  • valamint a zöld-foki szigeteki Stopira, aki már 2012 óta hordja a Vidi mezét.
Újabb két válogatott labdarúgó írt alá a Vidihez – hivatalos
Fiola Attila és Stopira szerződést hosszabbított.

Az erősítéseknek azonban állítólag még nincs vége, sőt Fiola és Elek mellett a promotions.hu beszámolója szerint még egy magyar válogatott szerződtetését tervezi a Vidi.

A lap azt írja, az FTC-ben Rebrov edzővel összevesző Böde Dánielt nézte ki magának a címvédő.

A portál a labdarúgóhoz közeli információkra hivatkozva azt írja, a Ferencváros támadója nagyon szeretne távozni, miután összeveszett Szerhij Rebrov vezetőedzővel és a csatárt felhívta Marko Nikolics. A weboldal szerint mindkét fél hajlik az üzletre, bár a futballistáért külföldi érdeklődés is van. A Vidi csatárposzton nem áll rosszul, Scsepovics  mellett Hodzic is egyre több lehetőséget kap, a csapat edzője nyilatkozataiban olykor mégis érintette, hogy rövid a kispad támadók terén. Ha a Vidi tovább szövi az európai  álmot, ezen a poszton erősítenie kell. De a közvetlen riválistól érdekes húzás lenne elhappolni a ferencvárosi közönség kedvencét, Bödét.

Az átigazolási piac hivatalosan január 15-én nyit, a Vidi mégis hamarabb kezdett az erősítésekbe. Nem lennénk meglepve, ha további hírek érkeznének a csapattal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik