Foci

Megoldódni látszik a száműzött Böde Dani sorsa

Böde Dániel „hűséges szerető”, nem az az ugrálós fajta.  Két klubja volt eddig profi labdarúgóként; Pakson hat évet húzott le, és a Fradinál is épp ennyit töltött eddig. Az utolsó előtti őszi fordulóban  azonban bajszot akasztott a klub ukrán vezetőedzőjével, lévén amikor az lecserélte, csúnyát mondott és csapkodott is egy keveset. Szerhij Rebrov jelezte neki, hogy nem kell jönnie többet edzésre sem – amit utóbb a klubkommunikáció egy hetes, azaz az utolsó meccses eltiltásként finomított.

A bűn és a bűnhődés:

Böde Dániel 192 ferencvárosi fellépésén 87 gólt szerzett, ősszel ötöt, amivel a klub harmadik legeredményesebb labdarúgója Lanzafame és Varga Roland mögött.

A Ferencváros kedden kezdi meg a felkészülést a szokatlanul gyorsan, február 2-án kezdődő tavaszi folytatására. Kérdés, vajon ott lesz-e a 25-szörös válogatott közönségkedvenc az edzésen, vagy sem?

A 32 éves támadó egy, az eset után készült interjúban azt jelezte, hogy számára nem lenne akadálya a külföldre költözésnek – de csak nyáron, lévén harmadik gyermeke várhatóan áprilisban születik.

Orosz Pál vezérigazgató is úgy nyilatkozott, hogy ha Rebrovon múlik, Böde Dániel a Ferencváros játékosa marad tavasszal.

Böde 32 éves. 2017. nyarán hosszabbította meg 2018. június 30-án lejáró szerződését, de a Fradi nem árulta el meddig szól az új kontraktus. Ha csak egy évvel, 2019. június 30-ig hosszabbítottak – ez a valószínű -, úgy Böde szavait úgy is lehet értelmezni; amíg lejár a szerződése fél lábon is kibírja, mert akkor nyáron ingyen igazolható válogatott csatárként, majd 33 évesen nagyobb esélye van egy utolsó külföldi szerződésre, mint arra, hogy a transfermarkt.com által 500 ezer eurósra taksált áron a január 15-től február 14. éjfélig tartó átigazolási időszakban bárki is kivásárolja az élő szerződéséből.

Úgyhogy, ha tippelnünk kell, kedd délelőtt Böde Dániel edzésre jelentkezik a Népligetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik