Foci

Kane bombagóljával még vezetett, de aztán összeomlott a Tottenham

Elég nagy meglepetést hozott az angol bajnokság 20. fordulója, ugyanis a Tottenham kikapott a Wolverhamptontól. Pedig a hazaiak szereztek vezetést a 22. percben, Harry Kane idézte meg Arjen Robbent és szélről befelé cselezve, ballal tekert a hosszú felsőbe.

Sokáig meg is őrizte előnyét a Spurs, de az utolsó 20 percben összeomlottak a londoniak. A Wolverhampton egy fejessel egyenlített, majd Raul Jimenez alsó sarkos lövésével már a vezetés is a vendégeknél volt. A 88. percben Helder Costa zárta le az összecsapást.

A Tottenham zsinórban öt megnyert bajnoki után kapott ki. Ennek az eredménynek pedig Liverpoolban örülnek a legjobban, megmaradt ugyanis a két csapat közti hatpontos különbség az Arsenal elleni rangadó előtt.

És még egy jó kis statisztika:

Mauricio Pochettino irányításával 27 mérkőzés után (25 győzelem, 2 döntetlen) először kapott ki újonc csapattól a Tottenham.

A Fulham hat nyeretlen PL-összecsapás után tudott ismét diadalmaskodni, s sikerével egy pontra megközelítette a 17., már nem kieső helyen álló Southamptont. A Huddersfield Town sorozatban hetedszer kapott ki.

A Leicester a Chelsea és a Manchester City bravúros legyőzése után nem bírt otthon a Cardiff Cityvel: a walesiek Victor Camarasa a rendes játékidő letelte után lőtt góljával nyertek 1-0-ra.

Eredmények – Premier League, 20. forduló

Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 1-3 (1-0)
Brighton-Everton 1-0 (0-0)
Fulham-Huddersfield Town 1-0 (0-0)
Leicester City-Cardiff City 0-1 (0-0)
Watford-Newcastle United 1-1 (0-1)

Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik