Foci

Guardiola: Két-három csapat jobb, mint mi

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője érdekes nyilatkozatot tett. Csapata ugyanis a 15. fordulót követően még a tabella élén állt, két ponttal megelőzve a Liverpoolt, azóta viszont csak az Evertont győzte le, a Chelsea-től, a Crystal Palace-tól és – szerdán – a Leicester Citytől is kikapott, így 19 kör után hatpontos hátránnyal már csak harmadik.

Adódott hát a kérdés, mit fog most tenni?

Meg kell próbálnunk dinamikusabbá tenni a játékunkat, hogy ismét győzzünk. Képesek vagyunk rá, de nekem is el kell gondolkodnom, mire van szüksége a csapatnak, miben tudok segíteni. Ezzel foglalkozom a következő napokban, mert a jó eredmények csodákra képesek

– nyilatkozta a katalán tréner.

Arra nem tért ki Guardiola pontosan mire gondol, mint segítség, de az angol média szerint új igazolásokat jelenthet a megjegyzést. A címvédő edzője egyébként arról is beszélt, hogy bár hisz saját játékosaiban, a Liverpool és a Tottenham Hotspur egyszerűen jobb formában van.

Az igazság az, hogy két-három csapat jobb, mint mi. Ennek ellenére nem arról beszélünk, hogy utolérhetjük, vagy megelőzhetjük-e a Liverpoolt, hanem arról, hogy nyerjük meg a következő meccsünket. Csak saját magunkkal foglalkozunk, és azzal, hogyan tudunk javulni

A Reuters hírügynökség elemzése szerint a Manchester City váratlan gyengélkedésének oka egyrészt a combsérüléssel bajlódó brazil védekező középpályás, Fernandinho hiánya, másrészt az, hogy a spanyol David Silva – ugyancsak combsérülés miatt – négy mérkőzést kihagyott, és csak szerdán tért vissza. Előbbi a védekezés stabilitásáért, utóbbi pedig a gyors ellentámadások hatékonyságáért, vagyis éppen a Guardiola által említett dinamikáért felel a csapatban.

Nyitókép: Paul ELLIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik