Foci

Tovább tart Higuaín és a Milan gyászos sorozata

Az olasz lapok szerint Gennaro Gattuso edző állása volt a tét a Serie A karácsonyi fordulójának első meccsén, amelyen az újonc és hazai pályán még nyeretlen Frosinone a Milant fogadta.

Bár a Milan csak egy pontra volt a forduló előtt a BL-t érő negyedik helyen tanyázó Laziótól, a csapat kiesett az Európa Ligából, ráadásul utolsó három bajnokiján pontokból kettőt, gólokból pedig egyet sem tudott a szerezni a nem túl veretes Torino, Bologna, Fiorentina hármas ellen.

A Frosinone ellen az első percekben folyamatosan a Milannál volt a labda, és Patrick Cutrone előtt két lehetőség is adódott, az első volt a nagyobb, amikor lesgyanús helyzetből indulva pörgetett a bal sarok mellé. Aztán Samu Castillejo próbálta meglepni a hazaiak kapusát, mert éles szögből is lőtt passz helyett, de a bal kapufa kisegítette a ledermedt Marco Sportiellót.

Castillejo aztán egy másik lövéssel már Sportiellót is vetődésre késztette, majd Tiemoue Bakayoko volt rutintalan, mert a 16-os vonalánál tovább akart robogni, amikor egy kemény becsúszás eltalálta, pedig, ha elesik, könnyen lehet, hogy büntető lett volna a vége, így viszont a bíró nem fújt semmit, ráadásul a videobíró sem nézte meg az esetet.

Ezzel nagyjából el is lőtte a puskaport a fásultnak és kedvetlennek tűnő Milan, a Frosinone pedig megérezte a lehetőséget, és elkezdett támadgatni, a legnagyobb lehetőség Paolo Ghiglione előtt adódott, akinek a lövését Gianluigi Donnarumma kitolta.

Aztán jött a meccs legérdekesebb mozzanata, a Frosinone egy tökéletesen végigvitt kontra végén Camillo Ciano révén vezetést szerzett, de Marco Guida játékvezető kiment megnézni a videofelvételt a gólról.

Majd úgy döntött meg, nem adja meg a gólt, mivel a labdaszerzésnél a Frosinone játékosa még a saját térfelén lerántotta Hakan Calhanoglut.

Az ítélet a felvétel alapján jogosnak tűnik, más kérdés, hogy Guida a videózás után mindenkit összezavart azzal, hogy középre mutatott. A Milan az első félidőben megint nem szerzett gólt, ami nem számított nagy meglepetésnek, mivel október 31-án, a Genoa ellen tudott utoljára még a szünet előtt betalálni a csapat.

Aki azt várta, hogy a Milan felpörög a második félidőben, annak csalódnia kellett, mert a piros-feketék továbbra is lötyögős tempóban fociztak, miközben a kiesés ellen küzdő hazaiak minden labdáért úgy mentek, mintha az életük múlt volna rajta.

Ghiglione veszélyes lövésénél ismét Donnarummának kellett résen lennie, a másik oldalon pedig Alessio Romagnoli fejesét szedte le Sportiello.

Az utolsó öt percben hirtelen elkezdett focizni a Milan, de előbb Franck Kessié lőtt 15 méterről mellé Gonzalo Higuaín lekészítése után, majd az argentin még közelebbről bikázta a labdát az égbe. A hosszabbításban egy újabb Kessié-lövést hárított Sportiello, majd Donnarumma védett óriásit Ciano helyzeténél.

A 0-0 azt jelenti, hogy a Milan 1984 decembere óta először hozott le négy bajnokit egyhuzamban szerzett gól nélkül, és Higuaín október 28-a óta nem volt eredményes.

A kilencmeccses szünet a leghosszabb gól nélküli széria Higuaín olaszországi pályafutása során, ráadásul a 18 forduló alatt elért 5 gól is zsenge mutató, kilencig mindig eljutott ennyi játéknap alatt. Kérdés, meddig marad a Milannál, ugyanis tartja magát a pletyka, hogy a Chelsea-hez kerül, és az olasz klub megkapja a londoniaktól Álvaro Moratát.

Serie A, 18. forduló:

Frosinone – Milan 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik