Foci

José Mourinho saját mémjével válaszolt

Angliában minden José Mourinho menesztéséről szól a napokban, a Manchester United vezetőedzői pozíciójából azután rúgták ki, hogy az ősi rivális Liverpool mindenben a csapat fölé kerekedett a legutóbbi mérkőzésen.

A Liverpool lefocizta a Manchester Unitedet
Szinte végig bekkeltek a Vörös ördögök, a csereként beálló Xherdan Shaqiri lett a Pool hőse.

Londonban egy újságíró az utcán szólította meg Mourinhót a menesztés másnapján, aki a tőle szokott cinizmusával válaszolt:

Nincs mit mondanom.

Válaszában azért annyi humor van, hogy 2015 novemberében adott egy rendkívül emlékezetes interjút, miután a Chelsea edzőjeként 3-1-re kikapott a Liverpool ellen. A mérkőzés utáni interjúban minden kérdésre pontosan ugyanezt a választ adta: nincs mit mondanom.

A jelek szerint nem bánta a portugál edző, hogy mém lett a mondatából, mert a Sky Sports szakemberével is ugyanezt a technikát alkalmazta, igaz, ezúttal kiegészítette kijelentését a következőkkel:

Ha jönni akar velem sétálni egyet, akkor jöjjön, nem zavar.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a közösségi médiában közzétett bejegyzésében világosan leírta álláspontját: semmiféle észrevételt, megjegyzést nem tesz azokról, akik a munkatársai voltak.

José Mourinho: Ki nagy lánggal ég, kínos parázslással hamvad el végül
A portugál edző a modern futball egyik legnagyobb hatású edzőjéből kínosan hosszú lejtmenet végén jutott el a manchesteri bukásig. Mi romlott el és mikor? Öt pillanat a múltból, amely a mélybe taszította a trénerzsenit.

A Manchester United kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett Mourinho munkáját. A csapat az irányításával Európa-ligát, angol Ligakupát és angol szuperkupát is nyert, jelenleg, 17 forduló után azonban csak a hatodik helyen áll a Premier League-ben, ez az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtja. Utódja a szezon végéig a klub korábbi kiváló játékosa, a norvég Ole Gunnar Solskjaer lett.

Nyitókép: Jan Kruger/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik