Foci

Gareth Bale mesterhármasával jutott fináléba a Real Madrid

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lesz a házigazda al-Ain ellenfele az egyesült arab emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében, miután a szerdai elődöntőben a mesterhármast elérő Gareth Bale vezetésével 3-1-re legyőzte a japán Kashima Antlerst.

A japánok kezdték aktívabban a 2016-os döntő “visszavágóját”, de a Real Madrid negyed óra elteltével magához tért és innentől a legutóbbi már a spanyolok irányították a játékot. A szünet előtt vezetést is szereztek a blancók, Bale és Marcelo kényszerítője után a walesi támadó éles szögből talált be.

Fordulás után gyorsan egymás után két gólt lőtt Bale, előbb egy óriási védelmi megingást kihasználva az üres kapuba lőtt, majd a védelem körbepasszolása után Marcelo újabb remek passzát értékesítette. A Kashima becsülettel hajtott és végül egy becsületgólt összehozott, de többre már nem futotta a japánok erejéből.

Rossz hír azonban a Real Madrid számára, hogy a csereként beálló Marco Asensio megsérült és le is kellett cserélni. A fináléra szombaton kerül sor, magyar idő szerint fél hatkor, az al-Ain állíthatja meg a spanyolokat, hogy harmadik évben is megnyerjék a klubvilágbajnokságot.

Végeredmény – Klubvilágbajnokság, elődöntő

Real Madrid (spanyol)-Kashima Antlers (japán) 3-1 (1-0)

Nyitókép: Francois Nel/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik