Foci

Megvan a klubvilágbajnokság elődöntőinek párosítása

A házigazda al-Ain 3-0-ra legyőzte a tunéziai Espérance csapatát a labdarúgó-klubvilágbajnokságon, így bejutott a torna keddi elődöntőjébe, ahol az argentin River Plate együttesével találkozik.

Az egyesült arab emírségekbeli klub-vb harmadik összecsapásán az al-Ain – amely szerdán a selejtezőben kezdte a viadalt, és tizenegyespárbajt követően kerekedett az új-zélandi Wellington fölé – a 16. percre kétgólos előnyt szerzett, majd a 60. percben már hárommal vezetett. Az afrikai gárda erejéből még a becsületgólra sem futotta.

A japán Kashima Antlers 3-2-re legyőzte a mexikói CD Guadalajarát, pedig a mexikói együttes már a 3. percben szerzett vezetést. Fordukás után viszont egészen más japán csapat focizott, a közép-amerikaiak szépítő gólja a 94. percben született.

A két nagy esélyes, a címvédő és Bajnokok Ligája-nyertes Real Madrid, valamint a Libertadores Kupa-győztes argentin River Plate kiemeltként csak az elődöntőben lép pályára a tornán, amelyet 2009, 2010 és tavaly után negyedszer rendeznek az Egyesült Arab Emírségekben.

Eredmények – klubvilágbajnokság, az elődöntőbe jutásért

al-Ain (egyesült arab emírségekbeli) – Espérance (tunéziai) 3-0 (2-0)
Kashima Antlers (japán)-CD Guadalajara (mexikói) 3-2 (0-1)

További program:
kedd:
az 5. helyért:

CD Guadalajara-Espérance 14.30

elődöntő:
River Plate (argentin) – al-Ain 17.30

szerda:
Real Madrid (spanyol)-Kashima Antlers 17.30

december 22.:
bronzmérkőzés 14.30
döntő 17.30

Nyitókép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik