Foci

Bombagól, dráma és tizenegyesek – beindult a klubvilágbajnokság

A házigazda egyesült arab emírségekbeli al-Ain háromgólos hátrányból felállva, tizenegyesekkel győzte le az új-zélandi Wellingtont a labdarúgó-klubvilágbajnokság selejtezőjében. A hazaiak a szerdai nyitómérkőzésen pillanatok alatt szenzációs gólt lőttek a vendégek, Mario Barcia cirka 30 méterről lőtte ki a jobb fölső sarkot.

az első félidő végére 3-0-s hátrányba kerültek, ráadásul videobíró segítségével még a szépítő gólt is elvették az al-Aintól. Megrázta magát a hazai csapat és még a szünet előtt szépített, fordulás után pedig nem csak az egyenlítés sikerült, hanem a győzelemre is több esélye volt a házigazdának. Erre 90 perc alatt nem került sor, sőt a hosszabbítás sem hozott döntést, a tizenegyeseket pedig a végjátékban emberhátrányba került al-Ain futballistái bírták jobban idegekkel: csak egyszer hibáztak, míg az ellenfél rúgói kétszer.

A két nagy esélyes, a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid, valamint a Libertadores Kupa-bajnok argentin River Plate kiemeltként csak a jövő heti elődöntőben lép pályára a tornán, amelyet 2009, 2010 és tavaly után negyedszer rendeznek az Egyesült Arab Emírségekben.

Végeredmény – Klubvilágbajnokság, selejtező

al-Ain (egyesült arab emírségekbeli) – Wellington (új-zélandi) 3-3 (1-3, 3-3, 3-3) – tizenegyesekkel: 4-3

További program:
szombat, az elődöntőbe jutásért:
Kashima Antlers (japán)-CD Guadalajara (mexikói)
Espérance (tunéziai) – al-Ain

december 18/19., elődöntők:
Real Madrid (spanyol)-Kashima Antlers/CD Guadalajara
River Plate (argentin)-Espérance/al-Ain

az 5. helyért: december 18.

döntő és bronzmérkőzés: december 22.

Nyitókép: Francois Nel/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik