Élő Foci

Vidi-bravúr a Chelsea ellen a nagy gólok meccsén!

Az Európa Liga L csoportjában csak egy dolog volt biztos az utolsó forduló előtt: a Chelsea már elvitte az első helyet, a másik továbbjutó helyért viszont még a magyar bajnok Vidi mellett a görög PAOK és a fehérorosz BATE is harcban volt…

A Chelsea sok sztárt otthon hagyott, de így sem állt fel gyenge kezdővel, és ezt meg is mutatta az első pár perc, amikor 70 százalékban az angolok birtokolták a labdát.

Mégis a Vidié volt az első lehetőség Nikolov révén, majd Scepovic maradt le centikkel egy beadásról.

Aztán Willian megmutatta, hogy miért számít a Chelsea-ben és a brazil válogatottban is húzóembernek, szépen csavart szabadrúgásból a kapu bal oldalába.

A Vidi nem zuhant össze, és szinte egyből egyenlített, egy szöglet után a megcsúsztatott labdába a 18 éves védő, Ampadu ért bele szerencsétlenül, így öngól lett a vége.

Közben jött a hír, hogy a BATE 3-0-ra vezet a PAOK ellen, így le is lehetett mondani a továbbjutástól. Ennek ellenére a második félidőt jól kezdte a Vidi, Stopira nagy helyzetben fejelt fölé, az 56. percben viszont Nego fantasztikus gólt szerzett, Milanov beadása után kapásból bombázott a bal felsőbe.

A Chelsea rákapcsolt, két Giroud-helyzetet és egy Pedro-gurítást még megúszott a Vidi, de Vinícius fölösleges és túl kemény becsúszása után 20 méterről rúghatott szabadrúgást a Chelsea, Giroud pedig mesterien csavart a jobb felsőbe, Fiola a gólvonalon felugorva sem tudott menteni.

A hátralévő időben már nem változott az állás, a meccs vége egyben az EL-kaland végét is jelentette, mivel a BATE 3-1-re nyert Szalonikiben, és ezzel megszerezte a második helyet.

A Vidinek azonban nem kell szégyenkeznie, hiszen 7 pontot szerzett és egyedüliként tudott pontot lopni a Chelsea ellen.

Európa Liga, L csoport, 6. forduló:

MOL Vidi FC – Chelsea 2-2 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna, 19 242 néző
v.:  Stavrev (macedón)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov – Huszti (Hodzic, 81.), Milanov (Kovács I., 81.) – M. Scsepovic.
Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson – Berkley, Fábregas, Loftus-Cheek – Willian (Pedro, 55.), Morata (Giroud, 45+1.), Hudson-Odoi.
gól: Ampadu (32., öngól), Nego (56.) illetve Willian (30.), Giroud (75.)
sárga lap: Juhász (66.), Huszti (69.), Vinícius (73.), Nego (77.), illetve Loftus-Cheek (79.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
PAOK (görög) – BATE Boriszov (fehérorosz) 1-3 (0-3)

 

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Chelsea 16 pont, 2. (és továbbjutott) BATE Boriszov 9, 3. Vidi FC 7, 4. PAOK 3

Vezet a BATE sajnos

A csoport másik meccsén a görög PAOK és a fehérorosz BATE gyűri egymást. A 18. percben a vendégek szereztek vezetést Skavis révén. Ezzel jelenleg továbbjutó a BATE.

Csak az angolokat hallani

1300 szurkoló kísérte el a Chelsea-t, és ha már eljöttek, nem spórolnak a hangjukkal a hidegben sem. Szinte csak őket hallani a közvetítésben.

A BBC közben azt találgatja

Hogy a Videoton középpályása, Boban Nikolov kiről kapta a keresztnevét. Az élő tudósítást jegyző újságíró azt tippeli, hogy a horvát focilegenda, a Milanban is megfordult Zvonimir Boban ihlette meg a Nikolov-szülőket.

Scepovic centikkel maradt csak le

Egy Chelsea-szöglet után Kovácsik szedett össze egy ártalmatlan fejest. Aztán indult a Vidi-támadás, Milanov beadásánál a nézők már pattantak fel a helyükről, de Scepovic lekéstt a labdáról.

Chelsea-labdázgatás után Vidi-lehetőség

Az első percekben nem meglepő módon az angoloknál volt sokkal többet a labda, majd a 4. percben hirtelen lövőhelyzetben került Nikolov, de 16 méterről sajnos nem találta el a kaput.

Elindult a meccs

Világoskék, majdnem fehér mezben a Chelsea, piros-kékben a Vidi. Nézzük!

Olvasói sztorik