Foci

Megyeri lenyomja a világ legjobb kapusait

Érdekes statisztikát pakolt ki a Facebook-oldalára külsős szerzőnk, Kele János, aki a válogatottnál mostanság mellőzött Megyeri Balázs teljesítményét hasonlította össze a topligák legjobb kapusaival.

A jelenleg a görög bajnokság harmadik helyén álló Atromitoszban védő Megyeri 125. mérkőzésére készülhet a hétvégén, és ha sikerül nullán tartania az ellenfelet, a hatodik helyezett Ariszt, akkor pályafutása 55. kapott gól nélküli meccsét könyvelheti el.

Ami azt jelenti, hogy a meccsei nagyjából 44 százalékát teljesítette gyakorlatilag tökéletesen.

Hogy mennyire erős mutató ez a 44 százalék? Megyeri megelőzi vele például az olaszok által Gigi Buffon utódjának tartott Gianluigi Donnarummát (31 százalék) és csak kevéssel marad el napjaink legjobb brazil kapusaitól, a Manchester Cityben védő Edersontól, illetve a Liverpoolnál röpködő Alissontól (48-48 százalék).

Direkt azokat a kapusokat emeltük ki, akik közel annyi meccset játszottak eddig, mint Megyeri, de ha a szakma nagyjait nézzük, akkor David De Geát (36 százalék), Iker Casillast (38 százalék), Thibaut Courtois-t (42 százalék) és a világbajnok Hugo Llorist (35 százalék) is lenyomja.

Igaz, azt nem szabad elhallgatnunk, hogy Megyeri nem a topligákban vívta meg a meccseit, hanem a Fradiban, az Olimpiakoszban, a Greuther Fürthben és az Atromitoszban.

Ettől még persze kalapot emelve tisztelgünk a 28 éves kapus teljesítménye előtt, és reméljük, ő is eljut legalább 600 meccsig, mint Buffon vagy Casillas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik