Foci

A PSG visszavágott a Liverpoolnak a nap rangadóján

Hazai pályán visszavágott a Paris Saint-Germain és legyőzte a Liverpool együttesét a Bajnokok Ligája ötödik csoportmérkőzésén, a szerdai játéknap rangadóján.

A PSG alaposan meglepte ellenfelét azzal, hogy őrült nyomás alá helyezte a Vörösöket, ez negyed óra alatt gólt is ért a franciáknak, Juan Bernat egy röviden kipöckölt labdát lőtt kapuba. Ezután a vendégek próbáltak dominálni, a vége mégis az lett, hogy egy kontrából Neymar növelte az előnyt. Az angolok szenvedtek, de Sadio Mané még a szünet előtt betört a tizenhatoson belülre, Ángel di María pedig méterekről becsúszva felrúgta. A büntetőt James Milner értékesítette, 2-1-s eredménnyel mentek pihenni a felek.

Fordulás után sem termett sok babér a Liverpoolnak, hiába használta el mindhárom cseréjét Jürgen Klopp, csapata sokat uralta a labdát, de veszélyes támadásokat alig-alig tudott kialakítani. A vendégek szenvedtek, a franciák okosan játszottak az idővel, végül a második félidőben nem is esett gól.

Eközben nyert a Napoli meglehetősen simán a Crvena zvezda ellen, így aztán nagyon szorossá vált a C csoport az utolsó fordulóra.

A B csoportban is lesz izgalom, miután a Tottenham Hotspur óriási csatában legyőzte az Internazionalét. Christian Eriksen győztes góljával pontszámban is beérték az olaszokat, az utolsó csoportmeccsen dől majd el, hogy az Inter, vagy a Spurs megy tovább a Barcelona mögött. Ugyanis a katalánok 2-1-re verte idegenben a PSV-t.

Meglepetésre nem bírt a Brugge csapatával hazai pályán a Dortmund, a már biztos továbbjutók meccsén pedig 2-0-ra nyert a Porto.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

A csoport:

Atlético Madrid (spanyol)-AS Monaco (francia) 2-0 (2-0)
Borussia Dortmund (német)-FC Bruges (belga) 0-0

B csoport:

Tottenham Hotspur (angol)-Internazionale (olasz) 1-0
PSV Eindhoven (holland)-FC Barcelona (spanyol) 1-2 (0-0)

C csoport:

SSC Napoli (olasz)-Crvena zvezda (szerb) 3-1 (2-0)
Paris Saint-Germain (francia)-FC Liverpool (angol) 2-1 (2-1)

D csoport:

FC Porto (portugál)-Schalke 04 (német) 3-1 (0-0)
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Galatasaray (török) 2-0 (1-0)

Nyitókép: Clive Rose/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik