Foci

Láttál már majd 60 ezer nézőt edzésen?

A La Bombonera néven közismert Estadio Alberto Jacindo Armando Stadion az argentin Boca Juniors otthona. 57 395 néző befogadására képes. Csütörtökön egészen furcsa módon nem bajnoki rangadó, vagy válogatott meccs miatt telt meg, pusztán azért töltötték meg a szurkolók. Csak edzést tartott a csapat és azt akarták bizonyítani, teljes mellszélességgel a játékosok és a stáb mögött állnak.


A „Genovaiak” (Argentína olasz bevándorlói alapították a klubot) szombaton a létező egyik, ha nem a legnagyobb ellenfél, a városi rivális, a „Milliomosok”, a River Plate otthonában játszik Libertadores-kupa döntő visszavágót. A két Buenos Aires-i csapat Superclásico néven emlegetett első mérkőzésén 2-2-es, amelyet a heves esőzések miatt először elhalasztottak, végeredmény született.

A szurkolók azért is látogattak ki most, mert a november 24-én, 21 órakor kezdődő visszavágón nem lehetnek ott. 2013 óta ugyanis biztonsági okokból az a szabály Argentínában, hogy vendégdrukkerek nem lehetnek jelen a mérkőzéseken.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének visszavágóján 2100 rendőr lesz szolgálatban. A Boca a hetedik, a River a negyedik végső diadalát gyűjtheti be.

(Nyitókép: Europres/ Photogamma/Photosport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik