Foci

Erika néni, az 5/A-osztály, Dzsudzsák Balázs és a többiek

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tanára évről-évre véghez viszi a szinte lehetetlent, pedagógiai célzattal megvalósítja a gyerekek álmát.

Balázs, Gábor és Levente a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolába járnak. Az 5. A-osztályos tanulóknak a levélírást tanította Erika néni; egy-egy közismert és általuk kedvelt embernek kellett levelet írniuk.

Megszokott feladat ez az általános iskolások számára, de az már kevésbé , amit a tanító néni évről-évre véghez visz: kinyomozza a gyerekek kedvenc zenészeinek, színészeinek, sportolóinak a címét, és miután a tanulók megírták leveleiket, el is küldi azokat a címzetteknek.

A három fiú egyaránt egy-egy magyar válogatott futballistát választott. A tanárnő az MLSZ Szurkolói Klubján keresztül eljuttatta a leveleket Dzsudzsák Balázsnak, Stieber Zoltánnak és Gulácsi Péternek.

A válogatott stábja meghívta a srácokat a válogatott főhadiszállására, a Telki edzőközpontba, ahol

  • életükben először személyesen találkozhattak kedvenceikkel,
  • megnézhették Marco Rossi hivatalos meccs előtti sajtótájékoztatóját,
  • a rengeteg begyűjtött szelfi és autogram mellett lehetőségük volt passzolgatni egy kicsit a magyar válogatott kapusával, akinek még kapura is rúghattak.
  • Extra bónuszként meghívást kaptak a másnapi a Magyarország-Finnország (2-0) mérkőzésre.

Balázs, Gábor és Levente sem érkezett üres kézzel: az egész osztály által aláírt mezt hoztak a válogatottnak, a csapat tagjai pedig cserébe mind dedikálták az osztály új labdáját.

Az igazi pedagógus így szerez életre szóló élményt egy egyszerű iskolai feladat kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik