Foci

Dzsudzsák Balázs a finnek ellen kezdő lehet

Taktikailag mást, hozzáállásban viszont az észtek elleni találkozóhoz hasonlót vár Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatottól vasárnap a finnek ellen, a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

A finn csapat más, elsők a csoportban, ez annak köszönhető, hogy fegyelmezett és precíz taktikai munkát végeznek, így mi is másként fogunk a találkozóhoz állni, ám hozzáállásban ugyanazt várom a csapattól

– mondta az olasz szakember a találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

Mint elmondta, nehezen viselte, hogy nem ülhet a kispadon, de nagyon tetszettek neki a látottak. Külön kérdésre elárulta Rossi azt is, hogy az észtek ellen a 65. percben pályára lépő Dzsudzsák Balázs nagy valószínűséggel kezdeni fog, egy-két változást tervez a csütörtöki kezdőhöz képest.

Pozitív az út, öt találkozót játszottunk, ezeken mérkőzésről mérkőzésre javulást láttam, kivéve a tallinni összecsapást, amin nem úgy alakultak a dolgok, ahogy vártuk. A másik négy találkozón viszont lehetett látni a munka eredményét, ahogy telik az idő, egyre jobban összeszokunk, csapattá válunk, emellett szakmailag és emberileg is jobban megismerjük egymást

– összegezte eddigi munkáját Marco Rossi.

Dzsudzsák mellett szóba került, hogy Gazdag Dániel sérülés, Pátkai Máté pedig sárga lapos eltiltása miatt nem léphet pályára, ám Lovrencsics Gergő állapota bizakodásra ad okot. Gulácsi Péter is jobban van már, a csapat rendelkezésére áll vírusos gyomorrontása után.

Nyitókép: Andrew Surma/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik