Foci

Még leírni is fura: a katari focicsapat legyőzte Svájcot

Jóllehet felkészülési mérkőzésekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, mégis érdekes tény, hogy Katar idegenben legyőzte a svájci válogatottat. Az európai csapat a Nemzetek Ligájának A osztályában jobb gólkülönbséggel vezeti a 2. csoportot Belgium előtt 3 meccs után.

A Katar elleni meccsen kissé szedett-vedett csapatot küldött pályára Vladimir Petkovic kísérleti jelleggel, amelynek azonban így is illett volna legyőznie jóval gyengébb ellenfelét. Végül azonban nem a hat cserével is gólképtelen svájci csapat talált győztes gólt, hanem a vendégek a 86. percben. A hazaiak irtózatos bénázását használta ki a katari válogatott, a mindössze három játékosból álló védősor mellett okosan indító Karim Boudiaf ugratta ki csapattársát és Akram Akif higgadtan kicselezte a kapust, majd a hálóba lőtt.

Bizonyára tanulságos meccs volt Petkovic számára, mivel Katarnak ez volt mindössze a második kaput eltaláló lövése a meccsen. Svájc uralta végig a találkozót, de sem az 59%-os labdabirtoklás, sem a félidei négyes csere nem segített. Legközelebb vasárnap bizonyíthat a svájci válogatott, Belgium lesz az ellenfél a Nemzetek Ligája A osztályának utolsó csoportmeccsén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik