Foci

Aranylabda: nagyot fognak koppanni a Messi- és Ronaldo-fanok

December 3-án kiderül, ki les 2018 aranylabdása, addig még van idő találgatni, mi is megkérdeztük nemrég az olvasókat, kinek adnák a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, és az első háromban Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Luka Modric végzett.

Tényleg C. Ronaldónak kellene adni az Aranylabdát?
Újdonsült csapattársa mellette kampányolt.

Hármuk közül csak Modric lesz benne az első háromban, legalábbis ezt állítja egy francia újságíró, Eric Mamruth, aki azt híreszteli, hogy rálátott a szavazatokra.

Modric elsőségén annyira nem lepődnénk meg, hiszen a nyári vébén is őt hozták ki a legjobbnak, a horvátokkal döntőt játszhatott, a Reallal pedig sorozatban harmadszor lett BL-győztes.

Mamruth információi szerint a szintén Real-játékos Raphael Varane a második, aki az egyetlen ember, aki idén elmondhatja magáról, hogy vébét és BL-t is nyert, de védőknek ritkán adnak Aranylabdát, igaz, Fabio Cannavaro esetében is a vb-győzelem volt a katalizátor.

Varane ősszel már nem játszik olyan lehengerlő formában, mint a tavaszi BL-menetelés vagy a világbajnokság során, honfitársa, Kylian Mbappé azonban motivált maradt a vb-siker ellenére is, és hatalmas szerepe van abban, hogy a PSG már a bajnokság egyharmadánál utcahosszal vezet, és egyetlen vereséget sem szenvedett el.

Ha valóban ez a hármas foglalja el a dobogót, az azt jelentené, hogy megszakad a Ronaldo, Messi páros 2008 óta tartó egyeduralma, és 2006 óta először fordulna elő, hogy egyikük sem végez az első háromban.

A nyitóképen Luka Modric és Kylian Mbappé látható a vb-döntő után a torna legjobbjának, illetve a legjobb fiatal játékosnak járó díjjal. Fotó: Elmar Kremser / SVEN SIMON / Sven Simon / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik