Foci

Tényleg C. Ronaldónak kellene adni az Aranylabdát?

December 3-án derül ki, hogy ki lesz idén az aranylabdás, addig mindenki találgathat, hiszen ezúttal egyáltalán nem egyértelmű, hogy a díjon 2008 óta osztozó Cristiano Ronaldónak vagy Lionel Messinek kellene kapnia az elismerést.

Ronaldo sorozatban harmadszor nyert BL-t a Real Madriddal és ő lett a sorozat gólkirály, míg Messi spanyol bajnok és Király Kupa-győztes lett a Barcával, valamint besöpörte a Primera División gólkirályi címét.

A vébén azonban egyikük sem jutott messzire, hiszen a portugálok és az argentinok is a nyolcaddöntőben búcsúztak.

Éppen ezért tartják sokan esélyesebbnek a Real irányítóját, a horvátokkal vb-döntőt játszó Luka Modricot, vagy a vébét nyerő franciák közül Raphael Varane-t, Kylian Mbappét, netán Antoine Griezmannt.

A korábbi háromszoros győztes Michel Platini szerint egyértelmű a helyzet, Varane-nak kellene kapnia, hiszen ő az egyetlen, aki megnyerte a BL-t és a vébét is idén. A Juventus védője, Leonardo Bonucci azonban újdonsült csapattársa, Ronaldo mellett kampányolt.

Szép dolog lenne, ha egy védő lenne a befutó, de azért, amit a legutóbbi idényben a Realért tett, Ronaldónak kellene adni az Aranylabdát”

– mondta Bonucci, aki a nyáron szerződött vissza a Juvéhoz a Milantól. Ronaldo a Juvéban hét bajnoki gólnál jár, a BL-ben viszont még nem volt eredményes, de szerdán ismét tehet egy próbát, mert a Juve a protugál sztár korábbi csapatát, a Manchester Unitedet látja vendégül.


Ki kapja idén az Aranylabdát?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik