Foci

Conte visszaszólt Sergio Ramosnak

Most már tudjuk, hogy a négy meccsből négyet nyerő Santiago Solari lett 2020-ig a Real Madrid edzője, de korábban sokáig Antonio Conte tűnt a favoritnak. A Real Madrid játékosai azonban nem látták volna szívesen a legutóbb a Chelsea-nél dolgozó olasz edzőt, Sergio Ramos csapatkapitány tett is egy olyan nyilatkozatot, amelyben azt fejtegette, hogy egy edzőnek nem jár automatikusan a tisztelet, azt ki kell vívni.

Itt a nagy fordulat: Contét megfúrták a Real-sztárok
Két hete van a BL-győztesnek megtalálni az új edzőt.

Conte most a Rai Sportnak nyilatkozva reagált Ramos korábbi mondatára.

Amikor egy edző a csapathoz érkezik, tudást és tiszteletet kell magával hoznia, de ezeket a játékosoktól is elvárja. Ha ez hiányzik, akkor kezdődnek a problémák.

Nekünk, olasz edzőknek megvan a saját munkamódszerünk, és amikor egy új klubhoz kerül az ember, nem lehet mindent megváltoztatni, fokozatosan kell haladni. Minden edzőnek egyben jó mixernek is kell lennie, és a futballról alkotott elképzeléseit kell összeegyeztetnie a rendelkezésére álló emberanyaggal” – magyarázta Conte.

Aki azt is elmondta, nagy valószínűség szerint legközelebb csak a következő idényben vállal már csak munkát.

A 49 éves Conte edzőként a Juvéval három, a Chelsea-vel egy bajnoki címet nyert, az angol csapatnál egy FA-kupa-győzelmet is sikerült bezsákolnia. Volt olasz szövetségi kapitány is, 2014 és 2016 között, a válogatott az ő irányításával jutott el a negyeddöntőig az Európa-bajnokságon, ahol büntetőkkel kapott ki a németektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik