Foci

Ráfizetett a túlzott magabiztosságra a Vidi ellenfele

Nagy győzelmet aratott a MOL Vidi FC, amely szervezetten és harcosan játszott, és ezzel megfojtotta a görög bajnokság listavezetőjét, a PAOK Szalonikit az EL csoportkörének harmadik fordulójában.

A Vidi gyilkos helyzetkihasználással verte a PAOK-ot
Magyar csapattól ritkán látott szervezettséggel múlta felül ellenfelét a Vidi, amely így életben tartotta továbbjutási reményeit az EL-ben.

Magyar csapat hat év után nyert ismét meccset egy európai kupasorozat főtábláján, 2012 októberén az akkor még Videoton néven szereplő fehérvári csapat a svájci Baselt győzte le.“Köszönöm a szurkolóknak a támogatást és a csapatnak a kiváló hozzáállást és játékot. Úgy érzem, jó meccset játszottunk egy erős együttessel, amelynek kiemelkedő képességű labdarúgói talán nincsenek, de csapatként magas színvonalat képviselnek még a 3-4 hiányzójukkal együtt is.

A Vidi játékosai taktikailag tökéletesen futballoztak, fegyelmezettek voltak, igazi harcosok, a PAOK-nak pedig százszázalékos ziccere nem is akadt. Az ilyen találkozókért küzdöttük át magunkat négy selejtezőkörön a nyár folyamán, azért vagyunk itt, hogy eredményeket érjünk el és ez a mai napon sikerült is”

– értékelt Marko Nikolic, a Vidi szerb edzője.

Aki azt mondta, ünneplésre nincs idő, mivel a csapat péntek hajnalban ér haza, és vasárnap már bajnokit játszik a Kisvárda otthonában. Nikolic úgy érzi, a következő fordulóban, a PAOK elleni budapesti találkozón nehezebb dolguk lesz, mert a görögök most már tudják, mire számítsanak.

“Azt, hogy ez volt-e az eddigi legjobb meccsünk, amióta a klubnál vagyok, nem tudom megválaszolni, egyrészt mert már számos jó összecsapáson túl vagyunk – a Honvéd ellen megnyert, bajnoki címet hozó meccsen, vagy épp a Ludogorec és a Malmö kiejtésén, a Chelsea elleni szoros vereségen -, másrészt mert ennek a történetnek még nincs vége, továbbra is én vagyok a vezetőedző, így nem tudok mérleget vonni” – magyarázta Nikolic.

A PAOK-ot irányító Razvan Lucescu amiatt panaszkodott, hogy csapata nem megfelelően állt a meccshez, talán túl magabiztosak voltak.

“Ez teljes mértékben az én felelősségem, más üzenetet kellett volna küldeni a csapat felé a meccsel kapcsolatban. Ami az összeállításunkat illeti, nem számíthattam minden labdarúgóra, de valószínűleg változtatnom kellett volna a rotáción.

A Vidi nagyon szervezett volt védekezésben, remek csapatról van szó. Nem tudtunk felállni a kapott gól után, egy játékosunk sem akadt, aki a vendégkaputól 25-30 méteren belül jó megoldást választott volna. Ismétlem, minden probléma a mentalitásból, a hozzáállásból fakadt”.

Az L csoportot a Chelsea vezeti 9 ponttal, a Vidinek, a PAOK-nak és a fehérorosz BATE Boriszovnak egyaránt 3 pontja van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik