Élő Foci

Gyönyörű fejessel verte a PAOK-ot, továbbjutó helyen áll a Vidi

Az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában a Vidi a PAOK-ot fogadta, amelyet Görögországban 2-0-ra sikerült legyőzni. A fehérváriak akkor magyar csapattól ritkán látható szervezett játékot mutattak be, és Marko Nikolic nem is változtatott a győztes csapaton, kollégája, Razvan Lucescu viszont három helyen is cserélt, bekerült például a szerb válogatottal a vébén szereplő Prijovic.

Az első félidőről nem kell sokat írni, mert gyakorlatilag semmi nem történt, a két csapat egyetlen alkalommal sem találta el a kaput. A második félidőt viszont nagyon jól kezdte a magyar csapat, és egy labdaszerzés után a belső védő Vinícius balszélsőként tündökölt, majd beadását Milanov gyönyörűen fejelte a jobb felsőbe.

A PAOK lassan ébredezett a sokkból, csak az utolsó tíz percben tudta odaszegezni a kapujához a Vidit, de igazán nagy helyzete egyszer sem volt, Wernbloom 18 méteres lövése volt a legkomolyabb lehetőség, ami nem sokkal suhant el a jobb alsó mellett.

A görög bajnokságot veretlenül vezető PAOK hasonlóan impotens játékot mutatott be, mint saját pályáján, de felfoghatjuk úgy is, hogy a Vidi védekezett kiválóan. A győzelem azt jelenti, hogy a Vidi már a második helyen áll a csoportban, előnye három pont a PAOK, BATE páros előtt.

Európa Liga, L csoport, 4. forduló:

Vidi – PAOK 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 19 800 néző
v.: Palabiyik (török)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov, 60.), Huszti (Kovács I., 66.) – M. Scepovic (Hodzic, 77.).
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sahov, Wernbloom – Limniosz (Biseswar, 60.), el-Kaddouri (Akpom, 63.), Léo Jabá (Varda, 71.) – Prijovic.
gól: Milanov (50.)
sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (60.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kaddouri (46.),  Sahov (82.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
BATE Boriszov (fehérorosz) – Chelsea (angol) 0-1 (0-0)
gól: Giroud (52.)

 

Az állás: 1. (és továbbjutott) Chelsea 12 pont, 2. Vidi FC 6, 3. PAOK 3 (4-5), 4. BATE Boriszov 3 (4-8)

Elmaradt szabadrúgások itt is, ott is

Előbb Huszti került földre gyanús körülmények között a görög 16-os környékén, majd Pátkai találta el Léo Jabá bokáját, de ekkor sem fújt a török bíró.

Pedig már ugrottunk fel a helyünkről

Scepovic rajtolt rá egy, a védők mögé betett labdára, de a PAOK kapusa résen volt, Paszhalakisz a 16-oson kívülre futva lábbal tisztázott.

Készültek a görögök, úgy tűnik

A görögországi meccsen a második fehérvári gól egy begyakorolt szögletfigurából jött, most azonban rendre hatástalanítja a PAOK védelme a Vidi beadásait.

Fiolát csapta le a görögök brazilja

Fiola és Léo Jabá rángatta egymást hosszú másodperceken keresztül, majd utóbbi könyökkel odasózott egyet a magyar védőnek, sárgát kapott érte.

Nem kapkod a Vidi

Kovácsik kapus kirúgásainak sebességéből és a Vidi-játékosok viselkedéséből úgy tűnik, a fehérváriaknak megfelel a 0-0, és várnak arra, hogy adódjon egy lehetőség az ellenfél kapujánál.

Mindenkit megtévesztett a műsörközlő

Fiola kapta a meccs első sárgáját, de a helyi műsorközlő Juhász nevét mondta be, még a Vidi honlapja is a csapatkapitányát tüntette fel bűnösként, de a jobbhátvéd sárgult be, végül a szpíker is korrigált.

Oda tudott érni a PAOK-védő

Scepovic volt a címzettje egy beadásnak, de Léo Matos még bele tudott fejelni a labdába, ami így magasra felpattant, Paszhalakisz kapus pedig lehúzta a Vidi csatára elől.

Szép fejes, kirúgás

Egy szöglet után a védelemből előrehúzódó Crespo csúsztatott, de a labda fél méterrel a Vidi kapuja fölött húzott el.

Ebben több lehetett volna

Egy labdaszerzés után Scepovic indult be a bal oldalon, be is tört a 16-oson belülre, de a csele nem jött be, így odalett a lehetőség.

Őrült nagy rohamok nincsenek

Az első tíz perc nagyjából csendesen lepörgött, pedig azt lehetett várni, hogy a PAOK megpróbál nekiesni a Vidinek. Lehet, a görögök tanultak az otthoni meccsből.

Elsőre veszélyesebbnek tűnt

Egy PAOK-beadás után Stopira számolta el magát, így Limniosz fejelhetett, de a középen érkező Prijovicot akarta megjátszani, Kovácsik viszont olvasta a szándékot, és begyűjtötte a labdát.

Fiola fontos blokkja

Először indultak meg igazán félelmetesen a görögök, de a 16-os sarkáról elengedett lövésbe Fiola bele tudott lépni.

Milanov szépen indult meg

Jó 25 méteren keresztül vágtázott a labdával az ellenfelek között, lövés vagy helyzet nem lett belőle, de legalább arra jó volt, hogy a Vidi nem hagyja, hogy a PAOK beszorítsa az első percekben.

Elindult a meccs

A Vidi fehér mezben lépett pályára, míg a görögök szürke dresszt választottak.

A csoport másik meccsén

Az eddig háromból hármat nyerő a Chelsea Fehéroroszországba utazott a BATE-hoz, amely a Vidihoz és a PAOK-hoz hasonlóan 3 pontot szerzett eddig. A Chelsea 9 pontjával vezeti a csoportot.

Győztes csapaton ne változtass!

Marko Nikolic ugyanazt a kezdőt rakta föl a pályára, mint Szalonikiben, míg a vendégeknél három helyen változtatott Razvan Lucescu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik