Foci

Idegenben senki sem nyert a Bajnokok Ligájában

Nem hozott gólgálát a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának legjobban várt rangadója, az Internazional-Barcelona összecsapás. A meccsen végig a vendégek domináltak, félidőben már 13 lövésnél jártak a katalánok, de a jég nem tört meg a hajráig. Ekkor azonban beállt Malcom, aki 1 perc és 54 másodperc alatt megcsinálta, amit Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé és Luis Suárez sehogy sem tudott: gólt lőtt.

Csakhogy megrázta magát az Inter, percek alatt felpörögtek az olaszok és Mauro Icardi egyéni villanásával kiegyenlített a hazai együttes. Mivel a Tottenham Hotspur hazai pályán 2-1-re győzötta PSV Eindhoven ellen, ezzel egyszersmind az is eldőlt, hogy a Barca továbbjutott a B csoportból.

A nap másik nagy meccsén az Atlético Madrid megmutatta, miért nem szabad leírni a csapatot. Nem kérdés, hogy a bombaformában lévő Borussia Dortmund volt az esélyesebb kedden, mégis Saúl Niguez góljával a Matracosok kerültek előnybe. A spanyolok taktikusan, de remekül fociztak, egy pompás ellentámadás végén pedig Antoine Griezmann bebiztosította a madridi sikert.

Szerencséje van a Belgrádban betliző Liverpoolnak, mivel a PSG 1-1-s döntetlent játszott a Napolival, így nagyon sűrű maradt a csoport, még semmi sem dőlt el. Az első félidő végén Juan Bernat kapott óriási labdát Kylian Mbappétől, amit közvetlen közelről lőtt estében a kapuba. A második félidőben azonban egy furcsa tizenegyessel – lesről indult a Napoli játékosa és az is kérdés, hogy Gianluigi Buffon birtokolta-e a labdát – kiegyenlítettek az olaszok.

Négyet lőtt a Lokomotiv Moszkvának az FC Porto, a Schalke pedig viszonylag komótosan hozta a Galatasaray elleni hazai meccsét. Érdekesség, hogy egyik idegenben pályára lépő csapat sem nyert kedden.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4 csoportmeccs

A csoport:

Monaco – Brugge 0-4 (0-3)
Atlético Madrid – Borussia Dortmund 2-0 (1-0)

B csoport:

Internazionale – Barcelona 1-1 (0-0)
Tottenham – PSV Eindhoven 2-1 (0-1)

C csoport:

Crvena zvezda – Liverpool 2-0 (2-0)
Napoli – PSG 1-1 (0-1)

D csoport:

Porto – Lokomotiv Moszkva 4-1 (2-0)
Schalke – Galatasaray 2-0 (1-0)

Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik