Foci

Lőtte már valaki ennyire vagányan a tizenegyeseket?

A román futball legendás alakjának, Gheorghe Haginak a fia, a 20 éves Ianis apjához hasonló poszton, vagyis támadó középpályásként játszik.

Nem mindennapi rúgótechnikáját az U21-es válogatottban már megvillantotta, amikor a bosnyákok elleni Eb-selejtezőn szögletből csavart gólt.

Hagi fia szögletből lőtt gólt az Eb-selejtezőn
A vér nem válik vízzé, tartja a mondás.

Az ifjabbik Hagi most klubjában, a román másodosztályú Viitorulban is megmutatta, hogy illik rá a kétlábas jelző. A Viitorul a szintén második ligás Politechnica Iasi ellen játszott a román kupa nyolcaddöntőjében, és a 16. percben Hagi értékesítette az általa kiharcolt büntetőt, jobbal lőtte a labdát a jobb alsóba.

2:29-nál látható a videón:

A Viitorul az első félidő végén már 2-0-ra is vezetett, de a Politechnica kiegyenlített, és mivel a hosszabbításban is döntetlen maradt az állás, jöhettek a büntetők.

Hagi a Viitorul első lövőjeként állt a labda mögé, és ezúttal ballal szerzett gólt.

1:00-nál látható az összefoglalóban:

Az első hat büntető góllal végződött, aztán a hazaiaktól a francia légiós, Doude N’Dongala hibázott, így Hagiék mentek tovább.

Hagi korábban a Fiorentinában is megfordult, de ott nem sikerült neki az áttörés, a mostani szezonban azonban nagyon jól megy neki, a már említett kupagólja mellett a bajnokságban ötször, az EL-ben egyszer volt eredményes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik