Foci

Jól fél évszázada nem volt olyan játékosa a Juvénak, mint Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo máris beírta magát a történelemkönyvbe a Juvénál, pedig még csak a nyáron érkezett. A portugál támadó ugyan a szezon első három bajnokiján nem talált kapuba (a Chievo, a Lazio és a Parma úszta meg), ám szeptember közepén, a Saussolo ellen már duplázni tudott. Tíz forduló ment le eddig a Serie A-ból, Ronaldónak pedig már hét gólja van összesen – a hétvégén az Empoli ellen talált be kétszer.

Ezzel pedig beállított egy klubrekordot.

A Juventus történelme során megannyi klasszis játékos focizott a csapatban, de Ronaldo előtt csak egyikük, a walesi John Charles volt, aki az első tíz bajnokiján hét gólt szerzett a klub színeiben, még az 1957-58-as idényben. Charles meg sem állt 28 találatig, amivel gólkirály lett, írja az As.

Filippo Inzaghi, Carlos Tévez és Gonzalo Higuaín hat-hat találattal nyitott a Juvéban az első tíz bajnokin, Alessandro Del Piero, Zlatan Ibrahimovic és David Trezeguet pedig öt-öt góllal.

Cristiano Ronaldo jelenleg a második a Serie A góllövőlistáján, egyedül a lengyel Krzysztof Piatek előzi meg, a Genoa csatára 9 gólt szerzett már. Vele korábban egy külön cikkben foglalkoztunk:

Mindenki Ronaldóról beszél, de egy lengyel csatár eddig a csodaigazolás
Krzysztof Piatek a nyáron érkezett a Serie A-ba és úgy bekezdett, amire 70 éve nem volt példa.

Nyitókép: Loris Roselli/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik