Foci

Ifi BL: elképesztő meccsen esett ki az Illés Akadémia

Az ifjúsági Bajnokok Ligájában (Youth League) az Illés Akadémia képviselte idén Magyarországot. A legjobb utánpótláscsapatok kupájában szombathelyieknek a fehérorosz FK Minszk jutott, amely az első mérkőzésen hazai pályán 1-0-ra nyert.

Ennek az lett az eredménye, hogy a visszavágón igyekeznie kellett az Illésnek, bele is húztak a magyarok, ugyanis két perc alatt megfrodították a párharcot Kovalovszki Máté és Horváth Márk góljaival. Hiába állt ezzel továbbjutásra a vasi együttes, Hleb Zherdzeu szépítő góljával már a fehéroroszok kerültek előnybe több idegenben szerzett góllal. Félidőben mégis a magyarok örülhettek, Kristóf Tóth-Gábor ismét kettőre növelte az előnyt.

Az igazi dráma a második félidőre maradt.

Dzianis Hruzheuski az 53. percben begyűjtötte második sárga lapját is, ezzel emberelőnybe is kerültek a hazaiak és nagyon az Illés Akadémiának állt a zászló. Csakhogy a 70. percben Dmitriy Prishchepa szépített, ami azt jelentette, hogy újabb gólra volt szükség a magyaroknak. Kitámadtak a szombathelyiek, a 86. percben pedig megkapta az esélyt a negyedik gólra: büntetőt harcoltak ki a zöldmezesek. Tóth-Gábor állt a labda mögé, a tizenegyes azonban kimaradt.

A 92. percben ráadásul Daniil Krapiunitski ki is egyenlített, így végképp elszállt a továbbjutás esélye.

Végeredmény – UEFA Youth League, 1. selejtező, visszavágó

Illés Akadémia – FK Minszk 3-3 (3-1)
Gólszerző: Kovalovszki 14., Horváth M. 15., Tóth-Gábor 32. ill. Zherdzeu 22., Prishchepa 70., Krapiunitski 92.
Kiállítva: Hruzheuski 53.
Továbbjutott 4-3-s összesítéssel az FK Minszk

Nyitókép: illesakademia.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik